תוכניות ומצע

חינוך

ישנה אחריות חינוכית וחברתית לעיר כלפי תושביה!

בתפיסת העולם שלי החינוך הוא אבן יסוד של קהילה חזקה ותוססת.

זהו מארג בו חינוך בלתי פורמלי וחברתי שזורים יחדיו.

חינוך הוא כוח מניע המאפשר להמשיך ולהתפתח בעולם המשתנה בו אנו חיים.

חינוך טוב הוא ארגז כלים לחיים.

על פי תפיסתנו, חינוך הוא תהליך של למידה ושותפות בין אנשי המקצוע, ההורים והתלמידים, הרוכשים בדרך זו ידע, כיצד ללמוד וללמד, מעוררים סקרנות ומקנים מיומנויות וערכים, על מנת להיות טובים יותר.

לחינוך הבלתי פורמלי ערך רב מכיוון שהוא המצע המאפשר להתנסות, לגבש זהות אישית וקהילתית ומגבש את היותנו אזרחים טובים בעלי אג'נדה.

החינוך הוא הכלי לפיתוח מיומנויות חברתיות אשר לא תמיד מתאפשרות במסגרת החינוך הפורמלי בלבד.

חינוך הוא שירות לציבור. הוא מיועד לכלל התושבים והוא חייב להיות הטוב ביותר.

אנחנו מאמינים בנתינת מענה אישי ומשפחתי לכל תלמיד בעיר, במטרה לאפשר לו למצות את מלוא הפוטנציאל הגלום בו. מתוך תפיסה הוליסטית שרואה את כל היבטי חייו של התלמיד כגורמי השפעה על הישגיו – סביבתו, משפחתו, תחושותיו, מצבו החברתי, הפעילות שלו אחר הצהריים ועוד..

עקרונות החינוך שגיבשנו, ישלבו חינוך פורמלי ובלתי פורמלי. אתם התושבים תהיו שותפים לתהליך ותוזמנו לקחת חלק בוועדות החינוך שיוקמו.

אנו נתמקד בעיקר בחינוך הבלתי פורמלי, כחלק מעבודתנו בקהילה לצד שותפינו שיהיו אמונים על החינוך הפורמלי ומוסדות החינוך בעיר איתם נקדם את עקרונותינו בשיתוף פעולה מלא.  אך יחד עם זאת נפעל לאפשר חינוך פורמלי מדינתי בפיקוח מלא של משרד החינוך ובתוכנית לימודית בית ספרית מלאה לתושבים החפצים בהקניית ידע ובסיס מקצועי לילדיהם במסגרת תורנית.

עקרונות החינוך לפיהם נפעל:

עם כניסתנו, נקים צוות פדגוגי מובחר ונגבש תכנית עבודה סדורה בתחום החינוך הבלתי פורמלי, כאשר העקרונות לפיהם תגובש התכנית הינם אלו המפורטים להלן.

  1. חינוך בראייה הוליסטית – את תחום החינוך ננהל בראייה הוליסטית – הלוקחת בחשבון את צרכי הילד/ה במסגרות השונות. נפעל בשיתוף פעולה הדוק עם צוותי ההוראה, נקפיד על שיח פתוח, כנה ומיטבי עם הנהגות ההורים ונשאיר את דלתנו פתוחה לכל הורה.
  2. בחירה ומגוון – "חנוך לנער לפי דרכו" – אנחנו מאמינים בשוויון הזדמנויות מלא לכולם. כדי לממש זאת נממש יכולות בחירה רבות ומגוונות במוסדות החינוך ע"י עבודה שיתופית. מתוך כך נציע לכל תלמיד ולהוריו את המגוון הגדול ביותר – לבחירת המקום הכי טוב עבור הילד. במקביל, נפעל להגדלת היצע בתי ספר וגנים ייחודיים בעיר. (גם מסגרות המתאימות לבעלי אתגרים לימודיים)
  3. הקמת מועצת הורים – שתסייע לנו לבנות יחד את התכניות השנתיות בצורה הכי מיטבית ומתאימה לכל קבוצת אוכלוסייה בעיר. לכן נפעל להקמת מועצה מגוונת. 
  4. שילוב תכנית SEL – טיפוח מיומנויות רגשיות חברתיות. לצד חשיבות ההישגיות, נרחיב מבט  לרווחה נפשית, יכולות חברתיות ותחושות אישיות של כל תלמיד וזאת על מנת לצייד את הילדים והנוער במיומנויות ובכישורים להתמודדות עם אתגרי היומיום והעתיד.
  5. החינוך המיוחד – מדי שנה ילדים רבים מאובחנים ומצטרפים למסגרות החינוך המיוחד בעיר. נושא החינוך בכלל הוא ראשון במעלה בחשיבותו, אולם החינוך המיוחד אפילו כפליים. נפעל להרחבת המענים, לדרוש ממשרדי הממשלה ומשרד החינוך תמיכה וזאת על מנת לתת מענה לכלל ילדי אלעד בתוך העיר וחשוב אף יותר, להקים מעטפת חינוכית פורמלית ובלתי פורמלית לחיזוק ילדי החינוך המיוחד גם אחרי המסגרות. אף ילד לא יישאר מאחור. בהתחייבות.
    נפעל להתאמת מוסדות החינוך בעיר לשילוב תלמידים בכיתות רגילות.  לצערנו, רק מוסדות החינוך מעטים בעיר מאפשרים שילוב ילדים בכיתות חינוך רגילות, בעוד מוסדות פטור או מוסדות חינוך מוכרים שאינם רשמיים בוחרים להתחמק מאופציית השילוב ולבחור להפעיל מסגרות חינוך מיוחד בלבד.   אפשרות השילוב היא פתרון מציל חיים לילדים רבים, אנו נפעל שכל מוסדות החינוך בעיר יהיו בעלי המסוגלות והמעטפת לשילוב ילדים במסגרת החינוך ובכיתות הרגילות.
  6. שיתוף פעולה בין אגף החינוך לבין מוסדות החינוך – על מנת להבטיח שרמת הלימודים תשתפר וכדי למצות את הפוטנציאל הגלום בתלמידים, נפעל בשיתוף פעולה מתמיד עם הצוותים החינוכיים ונייצר שיח פתוח וישיר בין הצוותים לבין אגף החינוך. כמו כן, נפעל לשיתופי פעולה ויוזמות משותפות בין בתי הספר היסודיים והצוותים החינוכיים, גם לאחר שעות הלימודים.
  7. חינוך משלים – נפעל לגיבוש יחידה שתרכז את כל הניהול פעילויות אחר הצהריים עבור הילדים ובני הנוער, הן לחינוך הרגיל והן לחינוך המיוחד המטרה: שכל ילדה וילד יזכו לעוד שעות של פעילות חברתית מעשירה ומועילה.
  8. פדגוגיה מבוססת קהילה ומקום – חיבור למשאבים סביבתיים ואנושיים איכותיים שבהם התברכה העיר, כולל שילוב תושבים בני הגיל השלישי במערכת החינוך – כמנטורים, מרצים, מארחים במקומות עבודתם ופעילים במיזמים קהילתיים.
  9. טיפוח צוותי ההוראה – נשקיע משאבים בצוותי החינוך וההוראה על מנת לוודא שעומדים לרשותם מיטב הכלים הנדרשים להם. חממה למורים חדשים וליווי עמוק של צוותי החינוך וההוראה.
  10. נקים חממה רב-גילית ורב-תחומית משולבת, עם יזמים ובהם אנשי חינוך, נוער וקהילה ליצירת חדשנות וחיבורים פורצי דרך ולפעילויות למען תושבי העיר.
  11. הגיל הרך – הכרה בכך שאחריות העירייה מתחילה מגיל אפס. נשקיע בקידום מסגרת חינוכית איכותית ובתוכניות העשרה מקיפות בהן: פיתוח מקצועי והכשרה של הצוות החינוכי; שיפור תנאי ההעסקה (בגני עירייה) וליווי פדגוגי.
  12. צהרונים – הסדרת נושא פתיחת הצהרונים בפתיחת שנה (מידי שנה יש בעיות), והסדרת נושא פתיחת הצהרונים באם חסר מעט ברישום.
  13. יום לימודים ארוך – יועבר ניהול הצהרונים בגני הילדים ובבתי הספר לניהול העירייה, ויוארך יום הלימודים עד השעה 17:00 בדומה לתכנית יול"א.
  14. טבע וסביבה – מתוך תפיסת עולם זו, לצד החשיבות הפדגוגית בגילאי הגנים, יוקמו תכניות לימוד "גני יער" המבוססים על למידה במרחב טבעי, ונפעל לחיבור הילדים לטבע ולנושאי קיימות ואיכות הסביבה.
  15. מערך הסעות – לא נתפשר על ניהול מיטבי של מערך ההסעות לילדים הזכאים, ובמידת הצורך לא נהסס להטיל סנקציות כספיות על חברת ההסעות.
  16. הסעות לתלמידות חוץ – מאות תלמידות תיכון תושבות אלעד הלומדות במסגרות מחוץ לעיר נאלצות לשלם מדי חודש מאות שקלים על הסעות פרטיות, בהעדר תחבורה ציבורית.  אנו נפעל לכך שהתחבורה הציבורית תתן מענה מקיף ומדויק גם לתלמידות ותלמידי חוץ.
  17. שיבוץ במוסדות חינוך – תקודם וועדה ציבורית בשילוב רבני הקהילות, שתפקידה יהיה לוודא שכל תלמיד וכל תלמידה ישובצו במוסדות חינוך ראויים ומתאימים..
  18. שותפות והשתתפות – מועצת התלמידים והנוער וההנהגה ההורית יהיו שותפות בעיצוב וגיבוש תמונת העתיד החינוכית בעיר. 
  19. מנהיגות צעירה – פיתוח מנהיגות צעירה באמצעות השקעה תקציבית ניכרת בארגוני ותנועות הנוער.
  20. חינוך וקהילה בנשימה אחת – "אין תלמיד של בוקר ותלמיד של אחר הצהריים". אנו נממש זאת הלכה למעשה על ידי שולחן עגול של כלל הגומרי המקצוע ובעלי הסמכויות העוסקות בתלמיד. רק הסתכלות רוחבית על חינוך וקהילה כמקשה אחת תאפשר לשים את הילדים ואת צרכיהם במרכז.
  21. נגישות ושוויון הזדמנויות במערכת החינוך – הקמת מרחבי לימוד משותפים, לכל הגילאים, שיהיו פלטפורמה ללמידה איכותית ומצמצמת פערים, כולל סבסוד חלקי של מדריכי קבוצות למידה ומורים פרטיים.
  22. חוג חינם לכל ילד – נפעל להענקת סל חוגים רחב, בו כל ילד יוכל לפתח את כישריו, במגוון תחומים. נבחן אפשרות שהחוג הראשון יהיה ללא עלות.
  23. תוכנית חינוכית-קהילתית להתמודדות עם האלימות החברתית – נזום תכנית רחבה באמצעות שותפות של הורים, מורים, תלמידים, רשויות החוק ודור גיל הזהב (הגיל השלישי), נפתח תוכנית שתמגר את האלימות, את החרמות והבריונות, ותפעל לזהות את המקרים האלה בשלבים התחלתיים ביותר.
  24. מניעת חרמות ובריונות – נפעל להקמת צוות התערבות מיוחד בהנהגת ראש העיר לטיפול מיידי בתופעות של חרמות ובריונות, בייחוד במוסדות החינוך.
  25. מענה לילדים ולנוער בסיכון – נפתח מרחבים מעודדי צמיחה לתלמידים על הרצף הסיכוני, ניצור יוזמות בקהילה לילדים ובני נוער המתמודדים עם אתגרים חברתיים.
  26. שיעורי תגבור – יותר איכות בפחות עלות – מערך עירוני חדשני של שיעורי תגבור יעמוד לרשות הילדים. כך נפחית את הנטל הכלכלי על ההורים שמשלמים כיום מאות שקלים ועד אלפי שקלים עבור שיעורים פרטיים. (השיעורים יתקיימו בשעות אחה"צ, בקבוצות של עד 3-7 תלמידים ובאמצעות מורים שירצו להגדיל את כושר ההשתכרות וסטודנטים לחינוך).
  27. חיזוק אבטחת הגנים – נפעל לשדרוג אבטחת הגנים באמצעים טכנולוגיים ובתוספת כח אדם באתרים הנדרשים.
  28. "סבא גן" – נפעיל את מיזם "סבא גן" המופעל על ידי מתנדבים אשר מגיעים לגני הילדים ליום קבוע בכל שבוע ומעשירים את הילדים בתכנים.
  29. "קשר בין דורי" – נקיים פעילויות משותפות בין ילדי הגנים לקשישים מהעיר. מדובר בפרוייקטים שהוכחו כמאד מוצלחים ותורמים הן לקטנטנים והן לדור המבוגר.
  30. שיפור תחזוקת הגנים – נקדם שינוי בשיטת הניהול והטיפול בתשתיות ובתחזוקת גני הילדים שמפעילה העירייה, למען הילדים של כולנו.
  31. חינוך קהילתי – נקדם שהמחויבות האישית תהיה במגוון תחומים נדרשים בקהילה. ניזום חיבור בין צרכי פרטים וקבוצות בעיר לבין מתנדבים, נקים מרחבי התנדבות, ויחד ניצור רשת חברתית עירונית פעילה ותוססת.
  32. הכשרות והמשאב האנושי – אנשי ונשות החינוך הם הלב הפועם של מערכת החינוך. נקים בעיר מרכז הכשרות ייעודי , בשיתוף מוסד אקדמי מוביל, שבו יוכשרו המורים לכל בתחומים רבים ומגוונים בחזית החינוך והפדגוגיה. ניצור במרכז ההכשרות תוכניות הכשרה ייחודיות למקצועות חינוכיים במחסור ונעודד את תושבי העיר לקחת בהן חלק. ניצור תוכניות מצוינות שיעצימו את המצטיינים בקרב מורות ומורי העיר ויעניקו להם כלים מתקדמים לחינוך, הוראה ויזמות חינוכית וערכית. מרכז ההכשרות יעודד ויוביל הקמתן של קהילות מקצועיות בעיר מקרב כלל צוותי החינוך, מתוך מטרה להפוך לקהילה לומדת.
  33. השכלה למבוגרים – נקים מרכז להעשרה ולימוד למבוגרים בעלות מסובסדת.
  34. הקמת מכללה מקצועית – נפעל להקים בעיר מכללה מקצועית שתעניק סל הכשרות מקיף ויביא לפרנסה טובה.

אנו מתחייבים לתמוך בכל יזמות שתביא קידום ולהעצים אותה. נצא למסע הזה יחד ונקדם את אלעד קדימה!

חברה וקהילה

כולנו יודעים כי חינוך וקהילה שלובים זה בזה.

אנחנו מאמינים בחשיבותו של החינוך הבלתי פורמלי, המאפשר לכל תושב ללמוד, להתפתח ולהעשיר את עולמו בכל גיל. (ראו בהרחבה בפרק חינוך)

כיצד נעשה זאת?

 נשלב את הציבור ביוזמות ובעשייה המקומית, נחבר בין אוכלוסיות, נעודד השתתפות בפעילויות אשר יש להן השפעה על איכות החיים ונרחיב את ההיצע, כך שכל אחד יוכל ליהנות מתרבות, מספורט ומפנאי איכותיים.

קהילה

אלעד היא עיר של קהילות. לכל קהילה יש צרכים משלה, מרחב משלה וקשר מול המערכת העירונית. אנחנו מתחייבים לחזק ולהעצים את הקהילות השונות בעיר דרך הקשבה ושיח מתמיד. תוכניות פרטניות שיסייעו לשמור על המגוון והעושר התרבותי של העיר ויספקו את המענים הנדרשים לכל קהילה.

אלעד היא עיר קהילתית, היא עיר עם ערבות הדדית ולכידות חברתית. אנחנו מאמינים שהעירייה צריכה להיות קשובה לתושביה, ולפעול מולם בשיתוף פעולה, לחבר בין הקהילות השונות ולספק להן מענים מסודרים. ככלל, לקהילות שונות יש צרכים שונים ותפקידנו לתת להן מענה איכותי ומיטבי. העבודה הקהילתית עומדת בראש מעייננו ואנחנו מתכוונים לערוך מהפכה בתחום הקהילתיות בעיר.

  1. לכל קהילה וקהילה יהיה בית באלעד! נשמור על הצביון העירוני בשילוב בין הקהילות.
  2. העצמת הקהילות – קהילות חזקות ומגובשות הן בסיס גם לשגשוג משפחתי, ויכולות להציע למשפחות טווח רחב ואיכותי של שירותים ותמיכה, כולל לוגיסטיקה, סיוע בעת משבר וצרכים רוחניים.
  3. רכזי קהילות/שכונות – נגבש קהילות כל בסיס אזור גיאוגרפי, בתי כנסת או על מכנה משותף מתאים, ניצור קופות ייעודיות ליוזמות שמגיעות מהקהילות כגון: גנים קהילתיים, מערכי שיתוף קהילתיים, גמ"חים בקהילה, שיפור פני השכונה, תקצוב אירועים ותרבות למשפחות בהתאמה.
  4. מיפוי צרכים קהילתיים – יחידת קהילה תוביל את תחום הקהילה בעיר בדיסציפלינה קהילתית קשובה לתושב. היחידה תהיה אחראית על ניהול הקהילות ברמה העירונית בהתבסס על מיפוי צרכים אשר יאספו מהתושבים באמצעים מסורתיים כגון שיח עם תושבים וועדים וכן באמצעים טכנולוגיים מתקדמים. היחידה תמפה ותנהל את מבני הציבור העירוניים והשימושים שייעשו בהם לצרכים הקהילתיים.
  5. ועד שכונה – נעודד הקמת ועד שכונה לכל שכונה, כאשר לכל ועד יהיה קשר ישיר מול יחידת הקהילה אשר תעבוד עם הוועד בשיתוף פעולה מתמשך.
  6. מעורבות ושיתוף תושבים – נייצר כלים מתקדמים לשיתוף ומעורבות תושבים בהחלטות עירוניות כדרך חיים. שיתוף התושבים ייעשה כבר משלב איתור הצורך, דרכי הפעולה המוצעות והפתרונות שיימצאו.
  7. מיסוד מרחבים לפעילות קהילתית – מהקהילות צומחות יוזמות מעוררות השראה, כגון גינות קהילתיות, שווקים קהילתיים, אתרי טבע עירוניים ועוד… נקדם הקצאה של מיקומים ייעודיים לפעילות מסוג זה ותמיכה תקציבית ביוזמות "מלמטה למעלה" של התושבים, כולל מיזמים קהילתיים, גינות ואתרי טבע ויוזמות נוספות של תושבים, כאשר ההחלטה על ייעוד התקציב תתקבל ביחד עם התושבים.
  8. מרכזים קהילתיים – נקים מרכזים שישמשו את הקהילות השונות ברחבי העיר.
  9. חיזוק ותמיכה במתנדבי הצלת החיים בעיר – מתנדבי ארגוני הצלת החיים הפועלים בעיר הם אבן יסוד לפעילות חסד ולעזרה הדדית בעיר. לצערנו, המתנדבים המספקים מענה ראשוני להצלת חיים בעיר ובסביבתה לא זוכים לתמיכה העירונית המתאימה.  המתנדבים יקבלו מאיתנו תמיכה עירונית רציפה, באירועים, בגיבושים, הדרכות ושיתוף פעולה מלא עם כל המערכות העירוניות לרבות שיטור עירוני ומוקד עירוני, כי אנו יודעים להכיר טובה!

תרבות

נביא את נושא התרבות למצוינות – בהיצע מגוון ובאיכות, כמו גם לסייע, לעודד ולפתח את הביטוי היצירתי של התושבים, בכל גיל ובכל תחום אמנותי. נפתח היצע מקומי עשיר ומגוון. 

ראשית, נקדם תכנית אסטרטגית לתרבות ואמנות בעיר בשיתוף הציבור וקהילת האמנים והאמניות.

הנה מעט מהנושאים שהועלו בפנינו, בנושא התרבות:

  1. יוקם בית לאומנים אשר יכלול מתחמי יצירה, תצוגה, אמנות, תרבות, בילוי, חברותא וקהילה.
  2. תוכן תוכנית כוללת לעידוד אמנים מקומיים באמצעות הקמת חללי עבודה מוזלים במבני הציבור, ומתן עדיפות לפרויקטים יישוביים.
  3. צוות היגוי לשיפור פני העיר – יוקם צוות היגוי בשיתוף התושבים,  לאמנות במרחב הציבורי. הצוות יפעל לתיעוד, שימור ותחזוקה של מה שקיים במרחב העירוני וכן יבחן הצבת אומנויות ועיצובים חדשים ברחבי העיר.
  4. אמנות במרחב הציבורי – נעודד אמנים מקומיים לצביעה וחידוש של המרחב הציבורי כגון: ארונות החשמל והמים הפזורים בעיר., פיסול סביבתי, צביעת ספסלים וכדו'. נפתח פרויקטים אמנותיים-קהילתיים בכל רחבי העיר שיהוו מקור לפעילות תוססת ושוקקת.
  5. עידוד אמנים ואמנות מקומית – נפיק תערוכות מקומיות באירועים ציבוריים ובמרחבים העירוניים, העירייה תרכוש אמנות מקומית על ידי היחידות השונות,ונקצה מרחבים ומבנים עירוניים לטובת פיתוח אמנות מקומית, וכן תינתן העדפה באירועי תרבות לאמנים מקומיים, תוך הקמת מאגר ספקים עירוני.
  6. ננגיש את אולם התרבות לתושבי העיר, נפעל להקמת חניות מסודרות בסמוך להיכל התרבות החדש.
  7. הנגשת תרבות וספורט לכולם פתיחת מוסדות התרבות והספורט המרכזיים בעיר לאורך שעות היום, כך שיתנו מענה לכל אוכלוסיות העיר, (נוער, גיל הזהב, ילדים, משפחות וכו׳) תוך כבוד והתחשבות בצרכיה השונים של כל אוכלוסייה. אירועי תרבות ואמנות יערכו בכלל הקהילות והשכונות בעיר באופן שוויוני.
  8. חינוך לאמנות  – עידוד גילוי של תלמידים נושאי כישרונות ייחודיים בבתי הספר.
  9. נקדם פעילות תרבות מגוונת, לכל החוגים והקהילות, עם תכניות שנתיות ועונתיות.
  10. נעודד יוזמות קהילתיות ונעניק להן ליווי ואפשרויות מימוש.
  11. נפעל להקמת מרכז מוזיקה שיאשר לאמנים מקומיים לפתח את כשרונם.
  12. "בית ביער" – בית מוזיקה ואמונות שייועד בעיקר לבני הנוער והצעירים, בשיתוף עם קק"ל תוך חיבור התושבים לסביבה.

ספורט

ספורט הוא חלק חשוב ובלתי נפרד מקידום החינוך, הבריאות, חיזוק וגיבוש מעורבות קהילתית וגאוות היחידה שלנו, וכמובן – תפיסת השירות שלנו לתושב.

    1. מגרשי ספורט – נפעל להקמת 2 מגרשים נוספים על אלו הקיימים. מגרשים ראויים למאות התושבים שמשחקים כיום מחוץ לעיר, נדאג לבירזיות, ספסלים וציוד נדרש תקין וראוי, לתחזוקת המגרשים הקיימים כנדרש וכן לתאורה.
    2. נגדיל ככל האפשר את התמיכות בחוגי הספורט לטובת הרחבת הפעילות לילדים ולנוער. ונקדם חוגי ספורט מגוונים.
    3. נקים קבוצות הליכה/ריצה לשמירה על בריאותנו.
    4. נפעל להוספת מגרשי כדורגל מקצועיים.
    5. נחזיר את  אולמות הספורט לתושבים ונבנה מודל המאפשר שילוב שימושים באולם, תוך הקצאת האולם בזמנים יעודיים לקבוצות תושבים המשחקות.
    6. יפתח חדר הכושר והקאנטרי לרווחת התושבים, ונשמור שיהיו מספיק שעות לרווחת התושבים ולא רק לטובת פעילות הזכיין.
    7. יקודמו אירועי ספורט עירוניים.
    8. אירועי ספורט בבין הזמנים – נפעל למתן מענה לפעילות בין הזמנים לבחורי הישיבות ומסגרות ישיבות בין הזמנים,  חוגי ספורט, תחרויות, סדנאות הישרדות, קורסי עזרה ראשונה ועוד, כי גם לבחורי הישיבות מגיע!
    9. טיפוח ועידוד ספורטאים צעירים ופיתוח מגוון תחומי ספורט רב גילאי.
    10. פארק ספורט – נקדם הקמת פארק ספורט/אתגרי, שיכלול מתחם סקייטבורד, פארק חבלים, מתקני כושר, מתחם נינג'ה ועוד… 
    11. מגרשים בבתי הספר – נפעל להשמשת ואחזקת המגרשים בבתי הספר, ופתיחתם לתושבים בשעות אחה"צ.
    12. גינות כושר – נפתח לציבור מחדש את כל גינות הכושר (לרבות בפארק הארכיאולוגי), נדאג לתחזוקתן ולמתקנים ברמה הגבוהה ביותר, בכדי לשמור על בריאותנו.

האזרחים הותיקים

"אל תשליכני לעת זקנה" (תהילים עא), אנו מחוייבים לדאוג לדור המבוגר. 

אלעד אולי נחשבת לעיר צעירה, אבל כולנו מזדקנים ותקופת חיים זו מחכה לכולנו מעבר לפינה.

וותיקי אלעד הם הלב של העיר, הם חלק מרכזי מהאופי של העיר ומהמיוחדות שלה, הם הקימו את הבית הזה ואנחנו חייבים להשקיע בהם ובאיכות החיים שלהם. התפקיד של העירייה הוא לדאוג להם ולהחזיר להם כפליים על כל מה שנתנו לעיר.

אנו רואים בתושבים הותיקים שותפים בכירים בקידום העיר וחלק אינטגרלי מחייה. החזון שלנו הוא לקדם חיי קהילה בעלי משמעות ותחושת שייכות הנשענים גם על הכרה ומענה לצרכים המיוחדים וגם על יכולת התרומה לעיר מתוך הניסיון הרב וחכמת החיים של חבריה.

מטרת התוכנית היא יצירת מרחב המאפשר מעבר חלק ובלתי מורגש אל שנות הגיל השלישי, תוך השתלבות פעילה בחברה. בשורש התוכנית מצויה ההבנה כי המבוגרים בקהילה הם נכס ועמוד תווך מרכזי בעירנו

התוכנית שלנו כוללת מספר רכיבי ליבה:

  1. מיפוי צרכים – נקשיב לצרכים היחודיים של האזרחים הותיקים בתחומי התעסוקה והיזמות העסקית, תרבות הפנאי, וחיבור עם בני גילכם תוך מודעות לשונות בצרכים של קבוצות גיל שונות בתוך הקהילה, ונענה על צרכים אלו.
  2. מועצת הגמלאים – נפעל לקיים קבוצות מיקוד ובקרה על איכות השירותים שמקבלים בני ובנות הגיל השלישי באלעד. נקבל את ההחלטות על אופן שיפור השירותים תוך שיתוף ציבור. בנוסף, ננגיש את הזכויות, השירותים והמענים שמספקת העירייה לבני הגיל השלישי, באמצעים המותאמים לאוכלוסייה זו. זאת, תוך פיתוח אמצעים חדשים שיאפשרו מתן מענה רחב, וגישה פרו-אקטיבית הפונה אל אוכלוסיית הגיל השלישי עם מידע וסיוע הרלוונטיים לה.
  3. נפעל לקידום פתרון קהילתי שיסייע להפגת הבדידות בקרב קשישים.
  4. הקמת מרכזי היום – מרכזים ראויים לקשישים ולקשישות, המספקים חברה, קהילה תומכת, עם פעילויות מגוונות.
  5. הרחבת מערך אירועי התרבות והפנאי המכוון לאוכלוסייה ותיקה בעיקר ולמבוגרים עצמאיים בפרט. נעודד את מוסדות התרבות להציע פעילויות והטבות מיוחדות לאוכלוסיית הגיל השלישי, תוך הנגשתם לאוכלוסייה מוגבלת בתנועה.
  6. הגדלת סל השירותים החברתיים הניתנים למבוגרים.
  7. סיוע וליווי – נקים שירות ייחודי לסיוע לוותיקי העיר בבתיהם בתחומי הטכנולוגיה, התחזוקה והבירוקרטיה. נעשה זאת יחד עם בני נוער, תושבים מתנדבים ועובדי העירייה. נשים דגש על סיוע בהסתגלות האוכלוסיה הוותיקה לשינויים טכנולוגיים הנוגעים בתחבורה הציבורית המתפתחת בעיר, ונפתח אותה תוך תשומת לב לצרכי אוכלוסייה זו.
  8. הנגשת מידע ומיצוי זכויות -נדריך ונסייע במיצוי זכויות ובבירוקרטיה עירונית. ננגיש מידע מרוכז על כל התחומים בדרכים מגוונות המתאימות לצרכים הספציפיים (עד הבית  כשנדרש).   
  9. שירותי רווחה –  נפעל בצורה יזומה לזיהוי ומתן צרכי רווחה.
  10. כבד את אביך – דואגים גם לוותיקים. נפעל לפתיחת שיעורי תורה מותאמים, טיולים מאורגנים, פעילויות ומתן מעטפת קהילתית במרכזי היום לקשיש.
  11. ותיקים בטבע – סיורים מסובסדים לטיולים בשמורות טבע ובגנים לאומיים.
  12. באים בטובתוכנית שילוב ותיקים וקידום תרומה לקהילה בנושאי חינוך, יזמות, חוסן וחירום, הכשרת מדריכים, הוראה, טיפול וייעוץ, ניהול אמנות, ספורט ומנהלה, לוגיסטיקה, ארגון ועוד.
  13. נבחן סבסוד פעילויות לותיקים לצורך הוזלת עלויות, לאירועי תרבות וייזום אירועים וחוגים ייעודים לגיל השלישי.
  14. צועדים יחד – תוכנית סיוע לשילוב אזרחים ותיקים בתעסוקה, בחינת הקמת מרכז לתעסוקה, יזמות והכוונה בפרישה כולל ליווי קוגניטיבי, רגשי וסיוע נקודתי. נרחיב את פעילות בנושא התעסוקה וההשמה לאזרחים ותיקים, בשיתוף משרדי הממשלה והמגזר השלישי.
  15.  משמעות הוותק – תוכנית לשילוב פורשים במערכות חינוך, רווחה ובריאות. נעודד את החיבור של אוכלוסיית גיל הזהב לקהילות דרך הרחבת העסקת גמלאים בשכר סימלי או בהתנדבות במערכים עירוניים בתחומי החינוך, התיירות, שפ"ע (גינון קהילתי) ועוד. בנוסף, נפעיל פרויקטים המייצרים שיתופי פעולה בין מוסדות חינוך למוסדות לאזרחים ותיקים, ונשלב מתנדבים גמלאים במערכת החינוך העירונית כסייעים, מורים מחליפים ומורים אישיים לתלמידים מתקשים.
  16. קידום תוכנית בחברותא – פעילויות ספורט ופנאי מחוץ לבית (להפגת בדידות ומצוקה נפשית), מועדוני ספורט, קריאה, העשרה, טיולים וקהילה.
  17. הרחבת התשתיות החברתיות התומכות (מרכזי יום, מוקדי התנדבות).
  18. סיירת כבוד – פרויקט מעטפת לוותיקים.
  19. בית אבות – קידום בית האבות המתוכנן בסמוך לכביש 4711, וקידום מכרז שיעניק עדיפות לבני המקום בתעריפים מוזלים. (בזכות העבודה שמדובר בקרקע עירונית)
  20. דירות קטנות – בניית דירות קטנות המתאימות גם למשפחות קטנות ולבודדים.
  21. "סבא גן" – נפעיל את מיזם "סבא גן" המופעל על ידי מתנדבים אשר מגיעים לגני הילדים ליום קבוע בכל שבוע ומעשירים את הילדים בתכנים.
  22. "קשר בין דורי" – נקיים פעילויות משותפות בין ילדי הגנים לקשישים מהעיר. ובין בני הנוער ותלמידי הישיבות לוותיקים. מדובר בפרוייקטים שהוכחו כמאד מוצלחים ותורמים הן לדור הצעיר והן לדור המבוגר.
  23. השכלה למבוגרים – נקים מרכז להעשרה ולימוד למבוגרים בעלות מסובסדת. נקים פרויקטים לאוריינות דיגיטלית לבני הגיל השלישי, תוך שננגיש אותם לכל הזקוקים להם בלא עלות ו/או בהשתתפות סימלית.

נוער

אלעד שלנו שייכת לכולם. גם לנוער, שמתחנך כאן מילדות, וסופג את הייחודיות של העיר. הנוער בעיר הוא אקטיבי ומתנדב, ולא מפסיק לתרום לציבור ולסביבה. האחריות לדאוג לנוער היא על כולנו, הם חלק מאיתנו ובוגרי מערכות החינוך שלנו. זו התקופה שלנו לבנות את הדור הבא של ההנהגה. את הנוער האלעדי יש להעצים, בעיר שטוב וכייף לגדול בה.

    1. בני הישיבות – נפעל לחיזוק ועידוד בני הישיבות, במסגרת מיזמים לעידוד כתיבה והתמדה, קעמפ מושקע בכל בין הזמנים, דאגה לפרויקט חונכים למי שצריך, ותנתן כל המעטפת הנדרשת להצלחה ולשקידה על לימוד התורה.
    2. הכוונה לישיבות – נפעיל מערך הכולל ערבי הסברה להורים, פגישות ייעוץ והכוונה, בייחוד בשלבי הרישום לישיבות הקטנות/הגדולות, בכדי שבנם יכנס לישיבה הכי מתאימה עבורו, כזו שתסייע לו לצמוח ולגדול בתורה ולפתח את עצמו ברמה האישית.
    3.  בנות הסמינרים – כן, הגיע הזמן להשקיע יותר בבנות הסמינרים, גם להן מגיע. לארגן גם להן עוד ימי כייף, לדאוג לפעילות מותאמת בחופש הגדול גם לאחר בין הזמנים, לדאוג שיהיה להן מערך תגבור (שיעורי עזר) בייחוד בתקופת הבגרויות, וסיוע לימודי ככל הנדרש. עקב פניות רבות מהתושבים, עלה הצורך בהקמת עוד מסגרת חינוכית שתתאים גם למי שקצת יותר קשה לה בלימודים. כמו כן, נפעל לקווי תחבורה ציבורית ייעודיים לסמינרים מחוץ לעיר בהן בנות רבות מהעיר לומדות, עם הכוונה לשעות הלימודים.
    4. מסגרות חינוכיות מקצועיות – נפעל להבאת מסגרות חינוכיות מקצועיות גם לכאלה שקצת יותר קשה להם לשבת ללמוד הרבה שעות, כאלה הרוצים לרכוש מקצוע לחיים וגם לכאלה המתמודדים עם אתגרי החיים…
    5. סיוע למדרשיות ועונג שבת – נפעל לסייע ולתמוך במדרשיות, שיעורי תורה ועונג שבת שיהיו לנוער בעיר, נעמוד לימנם בכל אשר ידרש.
    6. מרכזי נוער – נפעל להקמת 3 מרכזי נוער, שיהיו מרווחים ומזמינים, ויתנו מענה רחב לכל קבוצות הנוער.
    7. מרכז הנוער "אחים" – המרכז יתן מענה בשעות היום ליחידת קידום נוער ופרויקט היל"ה,  ובשעות הערב ישמש גם כמועדונית עם משחקייה לנערים, וגם לסדנאות מותאמות (כגון: לימודים מקצועיים, סדנאות כושר, פנאי, העצמה אישית, העשרה ועוד…)
    8. מרכז הנוער "אחיות" – המרכז יתן מענה לפרויקט היל"ה לבנות, ובשעות הערב ישמש גם כמועדונית עם משחקייה לנערות, וגם לסדנאות מותאמות (כגון: טיפולי יופי וקוסמטיקה, העצמה אישית, סדנאות העשרה ועוד…)
    9. מרכז "תנופה" – המרכז יהיה מרכז ייעוץ לכל הנערים עם הכוונה ללימודי מקצוע, הכוונה לישיבות, הכוונה לשירות משמעותי, הכוונה להשלמת בגרויות ופערי השכלה, ינתנו שיעורי תגבור ע"י סטודנטים ועוד… בשעות הערב תופעל במקום מועדונית שתפתח בהתאמה לפי קהלי יעד.
    10. עידוד נוער מצטיין – נמשיך לתמוך ולעודד מצוינות בקרב בני הנוער שלנו, ולפנק את המצטיינים בסדנאות מהנות, טיולים מושקעים ופינוקים כמו שבאמת מגיע להם.
    11. פרויקט היל"ה/קידום נוער – נפעל בשלב המיידי לתחזוקת המקום ושיפורו, עד להרחבת המקום והפכיתו למרכז "אחים" שיהיה מרכז גדול, ראוי ומכובד כמו שבאמת מגיע לנוער שלנו. במקביל, נפעל להקמת מרכז גם לנערות כמרכז "אחיות". נפעל להעניק לכל אחד ולכל אחת ארגז כלים מלא להצלחה, תוך בניית תכניות עידוד להצלחה ולהשקעה בלימודים.
    12. פרויקט "עדי" – נפעל לקידום וחיזוק פרויקט עדי שמסייע לנערות רבות בסיכוי, ומביא להם בית חם עם הצוות המסור שנותן את כל כולו, נפעל להעניק להן מקום ראוי ומזמין, עם פעילויות וסדנאות שיגרמו להן לרוץ בבוקר לפעילות… הן הבנות של כולנו.
    13.  ניידת רחוב/על"ם – נפעל להחזרת תכנית עלם עם ניידות הרחוב, שתתן מענה בגינות הציבוריות, בעיקר בלילות ותהיה שם בשביל הנערים ובשביל הנערות (בהתאמה), עם כתף תומכת וידיעה שהמדריכים והמדריכות תמיד שם בשבילם.
    14. מבני תנועות הנוער – נשפץ, נשדרג ונעצב את מבני התנועות הישנים תוך זירוז הבירוקרטיה. ונפעל להקמת מקום קבע לתנועות הנוער. 
    15. תנועות הנוער – נגדיל את התמיכה בתנועות הנוער, נקדם שולחנות עגולים לשמירה על קשר רציף והעלאת רעיונות לקידום ושיפור תכניות בתנועות הנוער. נעצים את שבוע תנועות הנוער בעיר כך שיהיה נגיש לכולם.
    16. אירועי תרבות – נפיק אירועים ייעודים ומותאמים בשיתוף פעולה עם נציגי הנוער.
    17. כייף זו לא מילה גסה – נשקיע בפיתוח פעילויות ספורט ופנאי לנוער, במיוחד בשעות הערב ובימי הקיץ, ובבניית אירועי תרבות ייעודיים חדשים לנוער.
    18. חונכים – נכשיר חונכים מקרב בני הנוער לסיוע לילדים עם צרכים מיוחדים.
    19. מחויבות אישית – נפעל להרחיב את המקומות לפעילות המחוייבות האישית, ונפתח מסגרות התנדבות במיזמים קהילתיים עירוניים מוסדרים במסגרת תכנית "מוחוייבות אישית".
    20. מרכזי "מקום בלב" – נפעל להקמת מרכזים שיהיו "בית" למצבים מורכבים בהם אין לאותו נער או אותה נערה מקום לישון בלילה, במקרים בהם יש מצבי סיכון מורכבים, במרכזים יהיו אימהות בית שיתנו את המענה הראשוני עד להמשך טיפול מקיף. לצערנו, גם בעירנו יש מקרים שצריכים מענה.
    21. תעסוקה – נפעל להנגשת תעסוקה איכותית ונייצר שיתופי פעולה עם העסקים בעיר ומחוצה לה לצורך עידוד גיוס הנוער וצעירים מהיישוב כעובדים, הן בחופשים והן בשגרה. נאתר עסקים רלוונטיים להעסקת בני נוער באמצעות סקר תושבים, ורכז התעסוקה לנוער שיפרסם ויעדכן בקבוצות הרלוונטיות. בקיץ יופעל יריד תעסוקה, למציאת עבודה לתקופת החופש.
    22. שמירה על הזכויות – נפעל להקמת מערך ליווי וסיוע לנערים שנפגעו זכויותיהם ע"י מעסיקים, נפעל להרצאות בנושא מיצוי זכויות שכל נער ונערה ידעו בדיוק את הזכויות שלהם וכיצד לדרוש את זכויותיהם.
    23. פארק הנוער – מעת לעת נהפוך את הטיילת (פארק מרים) לפארק הנוער. עם ריהוט גן שיפוזר במגוון מתחמים על הדשא, עם פופים, משחקים כמו שש-בש, שח-מט, ועוד, מגרשי הספורט הפתוחים למשחק, עם מגוון דוכני מזון ומשקאות וכל מה שהנוער שלנו אוהב…
    24. נוער שותף – נפרסם את השירותים והפעילויות העירוניות המיועדות לנוער ברשתות חברתיות חדשות, בכדי לקבל גם את התגובות שלכם, נתייעץ עם קבוצות נוער מובילות על הדברים החדשים שיש לפתח ולקדם, כי רק ביחד נצליח לקדם!
    25. נוער פעיל הוא נוער מוביל – נתמרץ יוזמות של נוער מוביל ומנהיג ברחבי העיר, ונלווה אותן עירונית. נעצים העשרות עירוניות בבתי הספר, בתחומי מנהיגות חברתיות.
    26. שומרים על הנוער – נרחיב את הכשרת צוותי מסגרות החינוך הפורמאלי והבלתי פורמאלי בנושאי מניעת עישון, המאבק בחומרים מסוכנים, טיפול במשברים ריגשיים. נתמקד בהכשרות הצוותים של החינוך הבלתי פורמאלי למתן מענה במצבי חירום, בשיתוף עם הרווחה, המשטרה ומוסדות החינוך הפורמאליים.
    27. שומרים על מדריכי הנוער – נפעל מול הממשלה לשיפור תנאיהם של עובדי קידום נוער, לשיפור תנאי ההעסקה, כחלק מהערכה שלנו למדריכים שמשקיעים ימים ולילות עבור הנוער היקר שלנו, ומשתכרים בסכום זעום יחסית לתרומתם. 
    28. סיירת הורים – נעודד ונחזק את סיירות ההורים, שבאים בהתנדבות ומשקיעים רבות, בעיקר בלילות, בכדי להיות שם בשביל הנערים והנערות, לסייע וללוות ולהיות שם בדיוק בזמן שצריך… זה המקום שלנו להעניק להם מעט בחזרה, לתת להם את ארגז הכלים הנדרש להצליח במשימתם, ולתת להם את הערכתנו בהתאם.
    29. מצליחים בגדול – נקדם שילוב מגמות מעשירות בתכנית הלימודים בתיכונים בתחומים מגוונים כמו סייבר, שגרירים צעירים, חינוך פיננסי, כושר קרבי ועיצוב. בנוסף, נרחיב את אפשרויות הלימודים לתואר ראשון כבר במהלך התיכון, בשיתוף עם מוסדות להשכלה גבוהה.
    30. מצדיעים לחיילים – באלעד כיום יש חיילים רבים, אנו נפעל לעשות ערבי הכוונה לקראת שירות משמעותי לאלו הבוחרים להתגייס לשירות משמעותי לאחר התייעצות עם רבותיהם, נפעל להעניק ציוד מתאים לכל מתגייס, לליווי החיילים גם בתקופת השירות וליווי בני משפחותיהם, ולסייע להם גם לאחר השחרור (ראו פרק צעירים).  אנחנו כאן בכדי להצדיע לכם ולעטוף אתכם באהבה.
    31. דואגים לבני ובנות השירות – נפעל לדאוג לבנות ובני השירות, שתורמים בשירות, נעודד הן שירות לאומי והן שירות אזרחי למי שמתאים, נפעל לשילוב יותר בני ובנות שירות במחלקות העירייה ובמרכזים הקהילתיים, מתוך מטרה לראות את הנוער שלנו ממשיך לתרום לקהילה בתוך העיר.
    32. טיפול בהתמכרויות – נפעל לתת מענה רחב בנושא התמכרויות, נקדם את תכנית 12 השלבים בשיתוף חוות הסוסים, נהיה שם בשביל כל אחד וכל אחת שירצו לעשות את הצעד הזה, אנחנו תמיד נהיה שם ונעניק את כל ארגז הכלים הנדרש.
    33. נוח"ם – נפעל להרחבת המענים בנוח"ם, נגייס עוד מדריכים, והכי חשוב נעצים את  המדריכים ונעניק להם הכשרות מקצועיות. נדאג להרחיב את ההרצאות ופעילויות לבני הנוער.

לא את כל נצליח להגשים מייד – אבל בחמש שנים ניתן לחולל מהפכה אמיתית!

צעירים

הצעירים שלנו הם העתיד שלנו והלב הפועם של העיר.

אנחנו רוצים וצריכים שיישארו לגור בעיר וימשיכו לקחת חלק בחיי הקהילה שלנו. הם פוגשים את העיר בצמתים מרכזים בחייהם; בתקופת הלימודים, לפני ואחרי שירות, בהקמת המשפחה ובכניסה לתעסוקה. אנחנו נוודא שיהיה מענה לצרכיהם המשתנים כך שאלעד תמשיך להיות הבית שאליו חוזרים לאורך כל הדרך.

השקעה בצעירים זו השקעה בפוטנציאל אינסופי להגשמת כל הטוב שלעיתים אנחנו לא הספקנו לממש.

התוכנית שלי כוללת קביעת סדר יום חדש לקידום פיתוח אישי ותעסוקתי תוך שילובם בפעילויות הקהילתיות להגברת מעורבותם.

הדור הצעיר שלנו מורכב מהצעירים האיכותיים ביותר בארץ.

טיפוח הדור הצעיר, קידומו, רווחתו, הן המשימות החשובות ביותר.

התוכנית שלנו תהווה מעטפת כוללת של פעילויות למיצוי הפוטנציאל האישי של כל אחת ואחד מבני הנוער שלנו, לצד היצע עשיר של פעילויות, אירועים ומתקנים להעשרת שעות הפנאי, כך שיוכלו לבלות ולהתפתח גם בעיר.

 

    1. הכוונה וייעוץ – נרחיב את מעטפת ההכוונה והייעוץ הן לתעסוקה והן ללימודים, וננגיש אותם לכל התושבים בעיר, בשותפות עם שותפינו מרכז כיוון ותכנית זרקור.
    2. קהילת סטודנטים  – נרחיב את קהילת הסטודנטים, נלמד ביחד מה הצרכים ומה אפשר עוד לשפר. נעניק סל שירותים רחב ומותאם, נבחן אפשרות למתן כרטיס הטבות להחנות לרכישה בעסקים מקומיים (כולל נקודות צבירה).
    3. מרכז צעירים – אחרי 7 שנים שהמרכז היה תקוע ולא יצא לדרך, נקראנו לדגל לקדם את הקמת המרכז, הקמנו אותו בשלב הראשון בעיקר בפעילות של מעורבות חברתית, עם קורסים וסדנאות, פעילויות ומרכז קהילתי, וכעת הגיע להתקדם… נעצים את מרכז הצעירים אשר יהווה אבן שואבת לפיתוח אישי ותעסוקתי, שיתופי פעולה, יוזמה ותכנון פעילות, וקביעת סדר יום חדש לקידום צרכי הצעירים.  המרכז יעודד התנדבות ושותפות בקהילה, ויעניק כלים למסוגלות, לסקרנות ולהעצמה אישית תוך תרומה לחיי חברה ותרבות. ויעודד יצירה מקומית בתחומי האמנות והתרבות. המרכז יעניק ארגז כלים מקצועי והמשלב הכוונה לפיתוח וקריירה ולימודים, לצד ליווי ופיתוח אישי של הצעירים.
    4. "החממה" – נפעל להקמת החממה – חללי עבודה לבעלי עסקים (השכרה לפי שעות/ימים), סדנאות העשרה, נטוורקינג, שירותי ייעוץ עסקי ועוד… לחיזוק בעלי העסקים ולעידוד יזמים צעירים. הגיע הזמן שלבעלי העסקים בעיר יהיה בית.
    5. עידוד התנדבות בקהילה – נפעיל מערך עידוד התנדבות בקהילה, תוך מתן עידוד ותמריצים למתנדבים בעיר, כמו כרטיס הטבות ייעודי, הנחות באירועי תרבות מסוימים, אירועי תרבות וגיבוש ייעודיים.
    6. "המחרשה" – נפתח מרחבי עבודה ולמידה נוחים ומזמינים (בהפרדה), שיתנו מענה גם לסטודנטים וגם ליזמים צעירים.
    7. יריד תעסוקה ולימודים שנתי – נרחיב את יריד הלימודים והתעסוקה שעשינו בשנה שעברה, נציג עשרות דוכנים שיכווינו למוסדות לימודים, ומצד שני עשרות מעסיקים שיציעו משרות, כאשר במקום נייעץ לתעסוקה והכוונה ללימודים ולמלגות.
    8. מלגות לסטודנטים – נרחיב את תכנית המלגות לסטודנטים, נקים עוד מלגות עירוניות לחיבור עם הקהילה.

      לפני 5 שנים, היינו הראשונים לפרסם במצע הבחירות "מלגות לסטודנטים", דבר שעד אז נאמר כבלתי אפשרי. כיום, מחולקות כ-600 מלגות פיס, בסך של 5,000 ש"ח.

      אנו נפעל לקידום קרן המלגות העירונית. גיוס משאבים ייעודיים לקרן המלגות העירונית שתתמוך בעוד ועוד סטודנטים וסטודנטיות, גם אלו המתקשים לתת 140 שעות התנדבות בשנה. נפעל להתאמת המלגות כך שיעצימו מנהיגות צעירה עירונית ופעילות חברתית בעיר, באופן שיחבר את הצעירים לעיר ולקהילה.

    9. שיעורי תגבור – נפעל להענקת שיעורי תגבור לכל סטודנט, ללא עלות (בנק שעות ומעבר לכך במחירים מסובסדים), בכדי לאפשר שוויון הזדמנויות להצלחה.
    10. קורסים וסדנאות – נפתח מגוון קורסים וסדנאות להעשרה ולפיתוח אישי, במיוחד מסובסד לצעירים בעיר.
    11. הקמת מרכז למידה ומנטורינג בשיתוף עם עסקים וסטארטאפים.
    12. הקמת מרכז מוסיקה כחלק מבית לאומנים, לפיתוח הכישרון האישי של הצעירים בעיר, ובהמשך תבחן גם הקמת מקהלה מקומית..
    13. מנהיגות צעירה – פיתוח מנהיגות צעירה ועידוד צעירים להוביל מיזמים ופרויקטים בעיר.
    14. מזל טוב – בונים בית! – תכנית שתיתן מעטפת של הכשרה וליווי, סדנאות העשרה, וכל מה שבני זוג צריכים לפני הקמת ביתם, וגם בשנים הראשונות לנישואין.
    15. הקמת מועדון "אימוש" ליולדות – המועדון יתן מענה לנשים בזמן חופשת הלידה, יעניק סדנאות לאם ולתינוק, פעילויות מותאמות ועוד… בשיתוף פעולה רחב בין מחלקת הגיל הרך, מחלקת בריאות, מרכז הצעירים, קידום מעמד האישה ומחלקת קהילה.
    16. מצדיעים לחיילים – באלעד כיום יש חיילים רבים, אנו נפעל לעשות ערבי הכוונה וייעוץ למלש"בים לקראת שירות משמעותי לאלו הבוחרים להתגייס לשירות משמעותי לאחר התייעצות עם רבותיהם, נפעל להעניק ציוד מתאים לכל מתגייס, לליווי החיילים גם בתקופת השירות וליווי בני משפחותיהם, ולסייע להם גם לאחר השחרור.אנחנו כאן בכדי להצדיע לכם ולעטוף אתכם באהבה.
    17. דואגים לבני ובנות השירות – נפעל לדאוג לבנות ובני השירות, שתורמים בשירות, נעודד הן שירות לאומי והן שירות אזרחי למי שמתאים, נפעל לשילוב יותר בני ובנות שירות במחלקות העירייה ובמרכזים הקהילתיים, מתוך מטרה לראות את הנוער שלנו ממשיך לתרום לקהילה בתוך העיר.

    18. דואגים גם למשוחררים – "הכנה לאזרחות"- נארגן יריד משוחררים כהכנה לאזרחות (התנהלות פיננסית, זכויות בעבודה וכדו'. נציע הרצאות מומחים לייעוץ קריירה ולימודים, הכוונה לאקדמיה ועוד.

    19. "קשר בין דורי" – נקיים פעילויות משותפות בין הצעירים לקשישים מהעיר. מדובר בפרוייקטים שהוכחו כמאד מוצלחים ותורמים הן לצעירים והן לדור המבוגר. יבדקו שיתופי פעולה עם קרנות מלגות לסטודנטים שמוכנות לעודד את הנושא..
    20. השכלה למבוגרים – נקים מרכז להעשרה ולימוד למבוגרים בעלות מסובסדת.
    21. הקמת מכללה מקצועית – נפעל להקים בעיר מכללה מקצועית שתעניק סל הכשרות מקיף ויביא לפרנסה טובה.
    22. חלון להייטק – נפעל להבאת הכשרות וסדנאות העשרה בתחומי ההייטק, בכדי לפתוח לעוד צעירים עולמות חדשים, ולראות לאיזה תחום הם יותר מתחברים.
    23. הגירה חיובית של צעירים – במשך שנים אלעד סובלת מהגירה שלילית של צעירים אל מחוץ לעיר, אם בעבר הם ראו בה בית ומקום שבו הם יכולים להתפתח ולחיות בו, כיום הם בורחים לערים השכנות. אנו נפעל להפוך את העיר לאטרקטיבית ונוחה לחיי הצעירים בה, ובכך נמשוך אוכלוסייה צעירה ונגרום לילדינו לרצות להישאר לגור בה בכל שלבי חייהם. נפעל להקמת דירות קטנות שמתאימות גם לזוגות צעירים.
    24. שכירות לטווח ארוך – נלחמים במחירי השכירות – מחירי השכירות באלעד עולים ודוחקים את הצעירים החוצה, פשוט כי אי אפשר לגור כאן. נאבק במחירים המשתוללים ונבנה דירות בגדלים המתאימים לזוגות צעירים, כחלק מתמהיל דירות מגוון ברחבי העיר. נשלב כחלק מהבנייה החדשה דירות לשכירות ארוכת טווח (תכנית ממשלתית בה השכירות נקבעת למשך 10 שנים בצמוד למדד, לאחר מכן ניתן אף לרכוש כמו ליסינג. ומתוקצב ממשלתית). נקים את מיזם "חוזה שכירות עירוני מומלץ", ונדאג ליחס הוגן בין שוכרים לבעלי דירות בעיר, ועל תנאים ראויים.
    25. משרות סטודנט – נקדם עוד תקני משרות סטודנט בעירייה ובגופים הפועלים מטעמה. כמו כן, נקים מאגר משרות לסטודנטים, בכדי לסייע להם גם בתעסוקה בזמן הלימודים במשרות מותאמות.
    26. נעודד יוזמות עצמאיות –  המנהיגות התרבותית הטובה ביותר היא זו שצומחת מהשטח ומכירה את רצונותיהם וטעמם של צעירים. נמשיך לקדם, לתמוך ולשתף פעולה עם מיזמים עצמאיים של צעירים בתחומים שונים דרך תמיכה ישירה ביוזמות ותמיכה עקיפה דרך גופים המעודדים יזמות (אקסלרטורים וכדומה).
    27. עידוד מזימים חברתיים/קהילתיים – אנו מתחייבים לתמוך בכל יזמות שתביא קידום ולהעצים אותה. 

נצא למסע הזה יחד ונקדם את אלעד קדימה!

תכנון אסטרטגי

התכנון העירוני באלעד של היום קובע איך היא תראה מחר.

אם אלעד תתוכנן ותיבנה נכון, הדורות הבאים יהנו מהפירות; אך אם אלעד תתוכנן בצורה רשלנית, תושבי העיר בעתיד יסבלו.

תכניות הבנייה כיום מאיימות על אופייה של אלעד ועל צביונה. אנו נקדם בנייה נכונה ככל האפשר, בהתבסס על תכנון אחראי ופתרונות דיור שישמרו על אופיה הייחודי של אלעד. כך נוכל להבטיח שגם הילדים והנכדים שלנו יוכלו לגדול באיכות חיים באלעד.

  1. תכנון עם חזון מבוסס תשתיות – נפתח את אלעד ונצעיד אותה קדימה, תוך שמירה על הצביון העירוני ועל איכות החיים. נימנע מהקמת גורדי שחקים במרכז העיר. 

לא ניתן לבנות ללא תכנון המשלב תשתיות מים, ביוב, חניות ובמיוחד תחבורה ציבורית אשר תשרת ביעילות את תושבי העיר. בנוסף, נשפר את שירות התחבורה הציבורית בשכונות הקיימות. 

  1. פתרונות דיור ליוקר המחיה – נבנה דירות קטנות וזולות יותר לצעירים, משפחות צעירות וגיל הזהב כאחד. בניית דירות קטנות תאפשר פינוי דירות גדולות אשר יתווספו להיצע הדיור. נשלב בכל פרויקט משמעותי בעיר 10% מהדירות להשכרה בהישג יד לטווח ארוך. נקים פרוייקטים על קרקעות עירוניות להשכרה לטווח ארוך, וניתן פתרון לשוכרי הדירות בעיר.
  1. נדאג לשטחים הציבוריים והשפ"פים – נכין ביחד עם הקהילות השונות בעיר פרוגרמה לתכנון ופרישת מבני הציבור בעיר, כך שכל שכונה תקבל את מה שתושביה צריכים – מועדון נוער, מגרש ספורט או בית כנסת.

בנוסף, נמשיך לפתח רשת שבילים ירוקים וגינות, נשמור על העצים והצל ברחבי העיר ונפעל לנטיעה מסיבית של עצים, חידוש מדרכות ושיפור ההליכתיות בעיר. 

4. קידום פתרונות לטיפול עירוני בשטחים הפרטיים הפתוחים (שפ״פ) – חלוקת הנטל הכלכלי לטווח ארוך וטיפול בשטחי גינון מוזנחים, תוך סבסוד חלקי של הרשות ולקיחת אחריות לטיפול בשפ"פים… לאחרונה חשפנו כי מעל 10 שנים אנו משלמים תוספת ארנונה חריגה כנגד תחזוקת השפ"פים ואגרת שמירה, אנו נדרוש שהכספים יהיו ייעודיים לתחזוקת השפ"פים.

5. נקצר את הבירוקרטיה – נפעל לקיצור הבירוקרטיה ברישוי בנייה, נזרז את התהליך גם עבור אלה שפחות מקושרים, ומגישים היתרים כנדרש. הכל יהיה בשקיפות מלאה, כך שכל אחד יוכל לדעת באיזה שלב התיק שלו נמצא ומי מטפל בו, וכן כמה זמן התיק נמצא באותה תחנה. נקצוב לוח זמנים לטיפול בהליכי קבלת היתרים לתוכניות בניה. 

  1. בניית תשתיות התואמות לקצב הציפוף – במקום פקקי ענק בעתיד, בנייה דורשת לצידה פיתוח של תשתיות כגון תחבורה, חינוך, מוסדות ציבור ושטחים פתוחים. למרות זאת, כיום אין בעיר פיתוח תשתיות התואם את היקפי הבניה; נוודא שלצד כל בנייה מתוכננות התשתיות הנדרשות, כולל תחבורה, מוסדות חינוך ומבנים ציבוריים כגון מגרשי ספורט, גני משחקים ומוסדות תרבות ודת.
  2. תפעול הבנייה בצורה שממזערת פגיעה בחווית התושב – פרוייקטי הבנייה המתנהלים כיום גורמים לשיבוש עצום של חיי התושבים. נמזער את הפגיעה במרקם החיים של התושבים ונדאג לשמור על איכות חייהם. נגדיל את השקיפות ביחס להיקף הפרויקטים ולשיבוש הצפוי, ניתן לתושבים את היכולת להשמיע את קולם לגבי הבניה, ונוודא כי בכל פרויקט ישנה כתובת לפניות.

8. תכנון אורבני איכותי לטווח ארוך:

  • הקפדה על תמהיל דירות מגוון בבניינים – תכנון מאוזן של דירות קטנות לצד דירות גדולות, כדי ליצור אוכלוסייה הטרוגנית מבחינת חתך גילאים ויכולת סוציו – אקונומית ועל לאפשר תחזוקה שוטפת לבניין לטווח ארוך.
  • התניית היתרי בנייה בהקצאת חלק מהדירות החדשות לטובת דיור ציבורי והשכרה לטווח ארוך.
  • עירובי שימושים מאוזן – תכנון משולב של מגורים, תעסוקה ומסחר במטרה לייצר פעילות שוטפת בשכונה, להבטיח ביטחון לאורך כל שעות היום ולייצר נגישות הליכתית למוקדי העניין השונים.
  • תכנון מתעדכן וצופה פני עתיד – הקצאת שטחי מגורים, מוסדות ציבור ושטחים פתוחים בהתאם לצרכי האוכלוסייה והשינויים הצפויים בהם בטווח הארוך, והתאמת התוכניות המפורטות למציאות המתעדכנת.
  • תכנון נגיש לתחבורה ציבורית ולהולכי רגל – הוספת מעברי חציה, הקטנת המרחקים בין צמתים ועידוד קישוריות בתכנון במקום רחובות ללא מוצא ורחובות טבעתיים.
  • שימוש בתוכנית עירונית מפורטת וגמישה לפישוט תהליכים ושינויים תכנוניים עתידיים.
  • נפעל לקיצוב של זמן פיתוח שטחים בבעלות פרטית על מנת לקדם התחלות בנייה.
  • צמצום השטחים הפתוחים הפרטיים (שפ״פ), והגדלת השטחים הפתוחים הציבוריים (שצ"פ).

     

9. שקיפות ושיתוף ציבור:

  • שקיפות מלאה של ישיבות ועדת בנין ערים – הנגשת הקלטות וידאו ואודיו באתר העירייה של דיוני ועדת בנין ערים והעלאה של סיכומי הישיבות בסמוך לקיומן.
  • קידום אכיפה שוויונית של חוקי התכנון והבניה ומניעת פעילות מנהל לא תקין במחלקות התכנון בעיר באמצעות הגברת האכיפה וקביעת מנגנוני ענישה ברמה המוניציפלית, בהתאם למדיניות שתקבע לאור המצב המורכב כיום בעיר.
  • בחירת משרת מהנדס העיר באמצעות ועדת איתור משותפת, תוך קביעת תנאי מכרז ברורים ושקופים וקציבת כהונה, על מנת שיפעל כעובד ציבור מקצועי ולא במינוי פוליטי.
  • הנגשת מנגנון ההקלות באמצעות פרסום באתר העירייה, בניסוחים קבועים ובשפה ברורה. המתכנן הקהילתי יעודכן בכל שימוש חורג או הקלה הצפויים ויפעל ליידע את תושבי האזור לגבי תכנון עתידי רלוונטי בזמן אמת ולייצג את עמדת התושבים בעניין.
  • קיצור תהליכי קבלת מידע תכנוני במנהל ההנדסה.

     

10. תמריצים כלכליים לעידוד הגירה חיובית לעיר – נפעל למתן תמריצים כלכליים לעידוד הגירה חיובית, כגון סיוע לסטודנטים במלגה כנגד התחייבות לגור באלעד, הקלת ארנונה למשפחות צעירות ותכנית "שכירות לטווח רחוק" להשכרה במחירים מפוקחים.

11. קידום נגישות תחבורתית

  • נפעל מול משרד התחבורה להסדרת תחבורה ציבורית יעילה, זמינה וסדירה שתקשר את כל חלקי העיר והערים השכנות באופן רציף.
  • נקדם סקר שיבחן את צרכי התושבים ועל בסיסו יתוכננו קווי התחבורה הציבורית השונים ונפעל להרחיב את פרסום פריסת הקווים.
  • נפעל להרחבת זמני השירות הקיימים, כולל מציאת פתרונות מקומיים לבתי ספר בערים שכנות.
  • נקדם הוספת תחנות אוטובוס בסמוך למבנים ציבוריים ולמוקדי עניין, כגון:, מרכזים קהילתיים, בתי ספר ומרכזים מסחריים.
  • נפעל להרחיב את נגישות התחבורה הציבורית לתחנת הרכבת, בדגש על סנכרון זמנים עם שירות האוטובוסים.
  • נגביר את השימוש באוטובוסים חשמליים המפחיתים את זיהום האוויר.
  • נקדם את נגישות המרחב להולכי הרגל באמצעות הקטנת מרחקים בין צמתים, הוספת מעברי חצייה, הפחתת חסימות ושמירה על עקרונות של רשת דרכים צפופה, ברורה ומוארת. נקדם הוספת צל טבעי במרחבים הציבוריים.
  • נקדם הצבת חניות לאופניים במקומות מרכזיים ומתקני ניפוח אופניים, לעידוד השימוש באופניים.
  • בחינת שינויים בתשתיות ובשירותי התחבורה הקיימים ייעשו עד כמה שניתן על סמך נתונים אמפיריים, תוך כדי תהליכי שיתוף ציבור ובכלים זמניים, מהירים, זולים והפיכים, על מנת לבחון את יעילות הפרויקט.

     

  1. מינוי מתכנן קהילתי
  • מינוי מתכנן קהילתי – בעל מקצוע עם הכשרה מתאימה, שייצג את צרכי הקהילה ויקדם את עמדותיה בפני הגורמים המוסדיים, וינגיש לתושבים את עמדות  הממסד ואת תוכניות הפיתוח העתידיות על ידי כנסי שיתוף ציבור ועל ידי עירוב הוועדים המקומיים.
  • המתכנן הקהילתי יאתר צרכים בקהילה ויזום שיתופי פעולה קהילתיים כגון גינה קהילתית, פתרונות מותאמים לאיסוף פסולת, הקמת חניות נוספות ועוד….

שיתוף ציבור ומנהל תקין

על פי תפיסתנו, נבחר ציבור הוא בראש ובראשונה "משרת ציבור".

ולכן נפעל תחילה לשיקום אמון התושבים באמצעות שקיפות, תכנון ארוך טווח, מדיניות סדורה, שיתוף ציבור, והחלטות מקצועיות נטולות אינטרסים זרים.

תפיסתנו הניהולית היא שותפות בעשייה.

לא ניתן לעשות זאת ללא חיבור, הנגשה ושיתוף בידע. נאמץ נורמות מחמירות של ניהול תקין.

  1. נפעל בשיוויון מלא כלפי כלל תושבי העיר. פשוט תושבים שווים! 
  2. שיתוף  ציבור – חיזוק הקשר בין העירייה לתושבים באמצעות קיום שיתופי ציבור, שולחנות עגולים, סקרי דעת קהל (אמיתיים) לצד ייזום פורומים משותפים לקבלת החלטות. אנו מאמינים כי אין מי שיודע טוב יותר על הצרכים בשטח מהתושב עצמו.
  3. שקיפות מוחלטת במועצה בפרסום דוחות, תקציבים, רכש, מענקים, מכרזים ועוד, בדגש על כספי ציבור ויחסי גומלין בין תושבים לעירייה. נפעל לניצול הפלטפורמות הטכנולוגיות הקיימות להנגשת כלל המידע העירוני לציבור.
  4. ישיבות מועצה ישודרו לתושבים ללא צנזורה, לרבות פרסום פרוטוקולים מלאים.
  5. נרחיב את שעות קבלת הקהל בעירייה ובמקרים שיידרש, יינתן שירות עד הבית.
  6. ננגיש את דוחות העירייה לציבור ונפרסם את דוחות המבקר.
  7. מעורבות התושבים כבקרה – מעורבות התושבים תתפקד כמנגנון בקרה וטיוב למערכת הציבורית כך שתטיב עם כלל אוכלוסיית העיר, במטרה לעורר את תחושת השייכות לאלעד ולפתח מענים מותאמים לצרכי הציבור.
  8. דו”ח מצב העיר – נציג בפניכם אחת לשנה את תוצאות הפעילות בשנה החולפת, דו"ח תקציבי לשנה החולפת וכן ואת תכנית העבודה והתקציב לשנה הקרובה. כי מעבר לזכותכם לדעת – מחובתנו כנציגיכם, לדווח לכם.

פיתוח כלכלי

כדי לממש את החזון, נייצר לעירייה הכנסות בשלושה מסלולים עיקריים: התייעלות, מימוש ומיקסום נכסים מניבים, ובעזרת מומחיות וידע למיצוי כל סוגי התמיכות המוצעות, הן מצד משרדי הממשלה והן מקרנות של הארגונים האזרחיים. 

  1. נמפה את כלל נכסי העירייה ונכין תכנית כלכלית ארוכת טווח.
  2. נפעל לחיסכון בעלויות שוטפות של העירייה.
  3. נייצר מקורות הכנסה פנים עירוניים נוספים באמצעות השכרת מבני ציבור, שימושם וכדומה.
  4. ניזום תוספת שימושים למרכז תרבות והקאנטרי העירוני על מנת להגדיל הכנסותיו.
  5. נפעל לאיתור קולות קוראים ממשרדי הממשלה, מהמגזרים השני והשלישי.
  6. נפעיל את החברה הכלכלית שלא פעילה כ-10 שנים, שתוציא לפועל פרויקטים גדולים, ותגייס עוד הכנסות בחזרה לעירייה.

קידום עסקים

מאות העסקים הקטנים והבינוניים בעיר הם חלק מהותי מהמנוע הכלכלי העירוני, ובהם מועסקים עשרות אחוזים מהשכירים בעיר. אלא שכיום עסקים רבים באלעד נתקלים בקשיים הנובעים מהתפיסה הנהוגה ברוב הרשויות – לא לראות בקידום העסקים בעיר כיעד מרכזי, ולהערים עליהם קשיים מסוגים שונים. אצלנו, הצלחת העסקים תהיה במרכז. מתוך הבנה שבעלי העסקים הם מנוע הצמיחה לעיר ושקידום התעסוקה ופיתוח כלכלי הם המפתחות לאלעד משגשגת ואיתנה. 

בנוסף לכך, כ-27% מהכנסות הארנונה של העירייה מגיעות מאזורי תעסוקה, מסחר ותעשייה. עובדה זו מדגישה את החשיבות בהשקעה ובפיתוח של עסקים, ע״י שיפור התשתיות והפניית המשאבים המתאימים.

נפעל לחיזוקם ולפיתוחם של העסקים המקומיים, בדגש על תעשיות עתירות ידע, יזמות מקומית, עסקים קטנים ואזורי המסחר. נפעל להקמת יחידה לקידום עסקים והתעסוקה, ננגיש את שירותיה לציבור ונקיים שיתוף פעולה הדדי עם פורום בעלי העסקים.

זאת על מנת לדאוג לשגשוגה הכלכלי של העיר וכן לייצר מגוון אפשרויות תעסוקה איכותיות לתושבי העיר.

איך נעשה את זה?

נחזק את העסקים המקומיים – נקים יחידה לקידום עסקים שתעזור לעסקים המקומיים, ביחידה יסייעו לעסקים בהליך רישוי העסקים בהקמה וליווי העסק, ויפעלו לקדם את העסקים המקומיים תוך נקיטת יוזמות לקידום העסקים. 

"החממה" – נפעל להקמת החממה – חללי עבודה לבעלי עסקים (השכרה לפי שעות/ימים), סדנאות העשרה, נטוורקינג, שירותי ייעוץ עסקי ועוד… ונפעל לספק ליווי מקצועי ואישי בהקמת יוזמות עסקיות וסטארט-אפים.

עידוד הקמת עסקים חדשים – בניית "one-stop shop" אמיתי לעסקים חדשים כדי להקל על הקמה של עסק חדש. נדאג לליווי לכל בעל עסק חדש שיקבל את המענה ההוליסטי לכלל הדרישות המקדימות טרם פתיחת העסק. תוך הכוונה לכלל הנציגים מכלל הרשויות שאיתן בעלי העסק נדרשים לאשר את פתיחת העסק, למענה מהיר, זמין ואיכותי לכל בעיה או סוגיה שעולה בעת פתיחת עסק חדש.

הקו לעסקים – ניזום תיבת פניות ביחידה לקידום עסקים, שתיתן מענה לעסקים שמתקשים עם הבירוקרטיה העירונית. המענה האנושי שיינתן בתיבה זו יהיה מוסמך לטיפול בסוגיות בירוקרטיות שונות הקשורות לעסקים, יעמוד בקשר עם כל אגפי העירייה הרלוונטיים לפתרון בעיות של עסקים ויחזיק מידע מקיף על אפשרויות הסיוע והמענקים לעסקים. תיבה כזו תיתן כתובת אמיתית לעסקים בעיר, ולא תגביל את ההצלחה רק לעסקים אשר יש להם קשרים בעירייה.

ליווי העסקים – ליווי עסקים קטנים ובינוניים על ידי הגורמים העירוניים: הכוונה וסיוע בפתיחת עסק ובהרחבתו, הכוונה בגיוס כוח אדם, הכוונה בשיווק ובפיתוח עסקי, הדרכות בנושאי תכנון עירוני ורגולציה.

צמצום הבירוקרטיה העירונית שפוגעת כיום בעסקים – נוודא שהבירוקרטיה העירונית היא לא מכשול בדרך להצלחת עסקים. למשל, העירייה היום אמנם מציעה תוכניות ומענקים רבים המיועדים לקדם עסקים בעיר, אך התהליך בדרך לקבלתם הוא ארוך ומייגע. נוודא שהוא הופך להיות נוח וקצר. בנוסף, נוודא כי העירייה לא פועלת לפגוע בעסקים באמצעות קנסות שרירותיים לעסקים שעומדים בדרישות העירוניות, ונפחית אגרות שאינן נדרשות לבעלי עסקים.

בינוי ותכנון שמוכוון להצלחת עסקים – נכווין את התכנון העירוני לסיוע להצלחת הפעילות העסקית. בכלל זה, נוודא כי התכנון העירוני מתאפיין בעירוב שימושי עסקים, מגורים ומשרדים, נבנה חללי עבודה שיתופיים (בחממה), נדאג לכך שהתחזוקה של אזורי מסחר תהיה מיטבית, נבנה מפרצי פריקת סחורות לרווחת העסקים ונקיים אירועים לחיזוק העסקים בשכונות.

ארנונה לעסקים –  זה לא סוד שבעלי העסקים באלעד מתקשים להתמודד עם העלויות הגבוהות הן של השכירויות והן של הארנונה והאגרות הנלוות. כדי שנעודד כמה שיותר בעלי עסקים לפתוח את עסקיהם, אנחנו נדרשים לעזור להם. וזה יעודד עוד חברות להיכנס לאזורי התעסוקה שלנו, ובוודאי את התושבים שלנו לצרוך כאן באלעד. נערוך בחינה של גובה האגרות וההיטלים המוטלים על בעלי עסקים (שילוט, רישוי עסקים ועוד…) במטרה לעודד יצירת מקומות תעסוקה לתושבי העיר.  כמו כן, תבחן אפשרות להנחות בארנונה לעסקים בתחומים נבחרים: 75% הנחה בארנונה בשנת הפעילות הראשונה, ו – 25% אחוזי הנחה בארנונה בשנת הפעילות השנייה, בכדי לעודד עסקים ויזמים צעירים.

עידוד צריכה מקומית – היחידה תפעל להפקת קמפיינים עירוניים לעידוד תושבים לצריכת תוצרת מקומית. וליצירת כלים טכנולוגיים (אתר, אפליקציה) לשיווק ולקידום של עסקים מקומיים.

חיזוק המרכזים המסחריים הוותיקים – נפעל שיפור תשתיות ותחזוקת המרכזים המסחריים, נסייע בהקמת ועד סוחרים, נפעל ליצירת מוקדי עניין אלטרנטיביים אשר יהוו מנוף לעסקים המקומיים. נקדם הפקה של אירועי תרבות ופנאי בשיתוף הסוחרים.

קודם מקומי – נפעל לתת העדפת צריכת שירותים מעסקים מקומיים בפרויקטים ובמכרזים עירוניים. וניתן ניקוד לאלו המעסיקים תושבים מקומיים.

כרטיס הטבות לצריכה מקומית – נפתח כרטיס תושב שיהיה גם כרטיס הטבות צובר בחניות, עם מבצעים מתעדכנים במיוחד למחזיקי הכרטיס.

נפתח את אזורי המסחר – נפעל מיידית לקדם בנייה מסיבית במשולש העסקים אשר כולל תחנת רכבת המשרתת אותו ונמצא על צירי תנועה בינעירוניים מרכזיים. נפעל לקדם בניית מסחר, משרדים ואולמות אירועים באזור המחצבה.

הייטק ועסקים גדולים – נפעל להביא לעיר חברות גדולות מתחומי הטכנולוגיה ותחומים נוספים, שייצרו סביבת עבודה מתקדמת ושוקקת חיים, אשר תמשוך חברות וספקי שירותים נוספים להתמקם אצלנו בעיר. לאלעד יש את כל הנתונים להפוך למוקד תעסוקה מהמובילים בישראל, נהפוך אותה לכזאת.

עידוד אמנים ואמנות מקומית – נפיק תערוכות מקומיות באירועים ציבוריים ובמרחבים העירוניים, העירייה תרכוש אמנות מקומית על ידי היחידות השונות,ונקצה מרחבים ומבנים עירוניים לטובת פיתוח אמנות מקומית, וכן תינתן העדפה באירועי תרבות לאמנים מקומיים, תוך הקמת מאגר ספקים עירוני.

ארנונה

תשלומי הארנונה הם הליך נדרש כחלק מתפקודה התקין של העירייה. בו בזמן, יש להכיר בכך שהארנונה מהווה סעיף מרכזי בנטל הכלכלי של משקי הבית ובעלי העסקים, שרואים בארנונה הגבוהה עול עצום, שלא תואם את רמת השירותים הירודה שהעירייה מעניקה.

שקיפות והנגשה של תקציב העירייה והשימושים של כספי הארנונה

בעוד חובת תשלום הארנונה היא ברורה לתושבים שמשלמים אותה, אופן השימוש בכספי הארנונה שנגבים כלל לא ברור להם. כשתישלח הדרישה לתשלום הארנונה נחייב את העירייה להציג פירוט מדוקדק ונגיש של תקציב העירייה, לרבות השימושים בכספי הארנונה, בצורה מילולית וויזואלית ובאופן ברור ואמין. הפירוט יכלול גם פירוט של תחומים שבהם העירייה מתכננת למנוע בזבוז ושימוש לרעה של כספי הציבור בתקופת התשלום הבאה, ושקיפות מלאה לתושבים.

סוף לעיקולים שרירותיים

תושבים רבים באלעד חוו עיקולים בחשבונות הבנק ללא כל התרעה מוקדמת – אם בגלל טעות בתום לב ואם בגלל עיכוב בתשלום הארנונה הנובע מהיעדר קבלת דרישת תשלום מהעירייה. חוויה כזאת היא שלילית ביותר עבור התושבים ומפחיתה את אמונו במוסדות העיר. נמגר את התופעה המכוערת הזאת באמצעות מיסוד חובת תקשורת ישירה, ברורה וחזרתית מצד העירייה מול תושבי העיר טרם עיקול או צעדים אכיפתיים אחרים מטעם העירייה. 

קידום תעסוקה

על פי נתוני הלמ״ס, כ-53% מהאלעדים משתכרים מתחת לשכר המינימום. כמו כן, על פי נתוני הביטוח הלאומי, אלעד מאופיינת בשכר ממוצע נמוך יחסית העומד על סך 6,518 ₪, לעומת כ-12,925 ₪ בממוצע הארצי . למעלה ממחצית מהתושבים מתחת לשכר המינימום!

בהיעדר היצע ראוי של משרות איכותיות ומוסדות הכשרה אקדמאיים, התושבים הצעירים עוזבים את העיר במטרה לרכוש השכלה מקצועית ולהשתלב במעגל העבודה. מעבר להיבט הכלכלי, השגרה השוחקת של שעות עבודה מרובות מחוץ לעיר, נסיעות ממושכות ומטלות רבות בבית, משפיעה לרעה על איכות החיים של כלל התושבים – היא מצמצמת את שעות הפנאי האישיות, מפרה את איזון בית-עבודה ומייצרת בעיות תחבורה משמעותיות.

יריד תעסוקה ולימודים שנתי – נרחיב את יריד הלימודים והתעסוקה שעשינו בשנה שעברה, נציג עשרות דוכנים שיכווינו למוסדות לימודים, ומצד שני עשרות מעסיקים שיציעו משרות, כאשר במקום נייעץ לתעסוקה והכוונה ללימודים ולמלגות.

הכוונה וייעוץ – נרחיב את מעטפת ההכוונה והייעוץ הן לתעסוקה והן ללימודים, וננגיש אותם לכל התושבים בעיר, בשותפות עם שותפינו מרכז כיוון ותכנית זרקור.

מאגר משרות – נפעיל מאגר משרות עירוני שירוכז ע"י רכזי התעסוקה בתכנית ית"ד, בנוער, במרכז צעירים ועוד…, ויונגש לכלל התושבים.

הבאת מעסיקים לעיר – נפעל להבאת מעסיקים איכותיים לעיר, שגם משלמים שכר ראוי לפרנסת הבית. נקדם יחד איתם תכנית להעסקת תושבי העיר לטווח ארוך, באמצעות תמריצים.

הייטק – ההייטק הוא הפוטנציאל הגדול ביותר לפיתוח הכלכלה העירונית, שלא ממומש כיום. למרבה הצער, באלעד חסרות חברות הייטק גדולות ואין בשנים האחרונות צמיחה משמעותית בשיעור המועסקים בהייטק. המחסור במקומות תעסוקה בתחום ההייטק מוביל להיעדר הזדמנויות כלכליות בעיר ולהגירה שלילית. תחום ההייטק מתאים לציבור שלנו, ומספק לעיתים קרובות שכר נאה ושעות גמישות שמתאימות גם למשפחות עם ילדים קטנים. באלעד שלנו, פיתוח מגזר ההייטק יקבל דגש מיוחד. 

קידום יזמים והכשרות להייטק – נפעל לקידום היזמים, היזמיות, העובדים, והעובדות בתחום ההייטק. נקדם זאת באמצעות הכשרות ייעודיות לבוגרי החינוך החרדי, חללי עבודה ייעודיים והסרת חסמים שיזוהו להתבססותו של ההייטק בחברה החרדית.

משיכת חברות רב-לאומיות שיאפשרו תעסוקה גם לג'וניורים וגם לסניורים – נביא לכניסת חברות טכנולוגיה גדולות ורב-לאומיות לעיר, מתוך הבנה כי רק אלו יוכלו להעסיק עובדי הייטק ללא ניסיון רב (ג'וניורים). חברות אלו לא נכנסות היום לעיר בגלל מחסור במשרדים מספקים, שיווק לוקה, תנאים לא מתאימים והיעדר קשב מהעירייה. נעבוד באופן צמוד עם הנהגת החברות כדי לזהות את המחסומים הקונקרטיים לכניסתן לעיר ולבנות חבילה ייעודית לכל חברה, נבצע את המשימות הנדרשות בדרך להגעתן לעיר, ונבנה קשרים בינלאומיים כדי לקדם את מיתוג העיר.

תמיכה בקהילה היזמית כדי להעצים מיזמי הייטק – נחזק את האקו-סיסטם היזמי. הרשות תקים מאיצים שיסייעו ליזמים, תעצים ארגוני חברה אזרחית שתומכים בקהילה היזמית בעיר, ותבנה חללי עבודה שיתופיים כדי לתמוך ביזמים בתחילת דרכם באזורים שונים ברחבי העיר. בנוסף, נייסד מנגנונים לחיבור בין יזמים, תעשייה, הון-סיכון ואקדמיה, אשר "ישדכו" בין סטודנטים, חוקרים ואמנים לבין חברות, יזמים והון.

תחבורה

למתבונן מהצד לעיתים נדמה שהפרחים בכיכרות מסתירים את ההזנחה השיטתית של נושאי התחבורה והתשתיות ברחבי העיר.

נושא התחבורה בעיר, מחייב לקיחת אחריות וליזום תוכניות לשיפור התחבורה בעיר, החל מהכבישים והתשתיות, חניות ועד לתחבורה הציבורית בה נוסעים רבים מתושבי העיר.

  1. הוספת חניות – נפעל לבחינת צמצום האדניות במבואות על מנת לייצר מקומות חנייה נוספים ברחובות המשניים. הוספת מקומות חניה באמצעות הסבת שטחים פתוחים למגרשי חניה.
  2. טיפול ברכבים הנטושים – פינוי מיידי של עשרות רכבים נטושים ברחבי העיר
  3. חיבור שביל האופניים לעיר – ניצור מזלגות לשבילי אופניים ונתיבים לרכיבה דו גלגלית סובב העיר וחיבורו לעיר. (תוכנן מראש, אך בוטל לצערנו)
  4. שיפור התחבורה הציבורית – נפעל בשיתוף פעולה עם משרד התחבורה לשיפור השירות בתחבורה הציבורית – הגברת התדירות, תוספת קווים ורמת שירות נאותה. 
  5. נקדם הקמת תחנת דלק אלעד עיר עם מעל 50,000 תושבים, הגיע הזמן לתחנת דלק בעיר. נפגשתי היום עם שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן, שהתחייב לסייע לזרז את הבירוקרטיה. כבר בשנת 2017 תוכננה תחנת דלק בסמוך למסוף (רובע A), התוכנית אושרה, אך באופן מפתיע בשלב הערעורים התוכנית תוקנה ותחנת הדלק נעלמה.
  6. .הגעה מהירה לרכבת – נפעל להסדרת פתרונות הסעה מהעיר לתחנת הרכבת בראש העין בעתיד הקרוב ולתחנת אלעד בעתיד הרחוק יותר.
  7. נקדם את התחבורה הציבורית לתלמידים – נגדיל משמעותית את הקווים בזמני תחילת וסיום הלימודים, בכדי למנוע נסיעות מיותרות וצפיפות בקווים המשמשים כהסעות למוסדות החינוך.
    נוסיף תחבורה ציבורית וקווים ייעודיים לתלמידים היוצאים ללימודים מחוץ לעיר בכל יום.
  8. מנהלת תחבורה ציבורית עירונית – נקים יחידה שתתמקד בשיפור התחבורה הציבורית מול מטרופולין ומול משרד התחבורה.
  9. נחבר את אזורי התעסוקה – נוסיף קווי אוטובוס לשוהם, לא. תעשייה לוד, מודיעין ומקומות תעסוקה נוספים.
  10. נעבוד בשבילכם במשרה מלאה – נאייש משרה מקצועית לעבודה צמודה יום-יומית מול משרד התחבורה ומתן מענה איכותי לעיר. נתקצב ונכין תכנית תנועה עתידית לעיר, הכוללת פתרונות לחיבור כלל העיר, לתחבורה ציבורית עתירת נוסעים, למוסדות הציבור ולמרכזי הציבור.
  11. חיזוק מהותי של רשת האוטובוסים בתוך העיר – נפעיל את מלוא המנופים כדי לחזק את רשת האוטובוסים בעיר ולהסיר חסמים: נגדיל את התדירות ואת שעות הפעילות של קווים בעלי ביקוש גבוה ושל קווים מזינים לקויו המשך, נבנה חדרי התרעננות נוחים לרווחת נהגי אוטובוסים, נקדם תחנות אוטובוס מוצלות ומוגנות מהגשם, ונפעל להחלפת האוטובוסים לחשמליים ככל הניתן.
  12. שיפור חוויית הנוסעים בתחבורה ציבורית ותמרוץ השימוש בה – נקדם חוויה טובה יותר של נסיעה בתחבורה ציבורית. כמו כן, נתגבר את ניקיון האוטובוסים והתחנות, ונצא בקמפיין הסברה ציבורי לשמור על נקיונם. 
  13. בקרה ושיפור איכות התחבורה ציבורית – נפעל לקידום מוקד עירוני לבקרה ופיקוח על איכות התחבורה הציבורית, שייתן מענה מהיר ואיכותי לפניות ציבור בנושאי תחבורה, במסגרת מוקד 108 וקודי QR שיוצבו בתחנות, למשל בנוגע לאיחורים של אוטובוסים. כחלק מכך, יוגדרו בעלי תפקידים בעירייה שיהיו אחראיים על הקשר עם הציבור וייצוג הצרכים המקומיים מול משרד התחבורה. 
  14.  השכרת רכב כאמצעי משלים לתחב"צ – כאמצעי משלים לתחבורה ציבורית, נפעל לחזק את הנוכחות של פתרונות להשכרה קצרת־טווח של רכבים ברחבי העיר, כדי לייתר במקרים רבים את הצורך בבעלות על רכב פרטי.

ביטחון קהילתי/אישי

אלעד שלנו עם ביטחון אישי לכלל משפחותיה ותושביה

מישהו אצלנו נרדם בשמירה. אנו נשקיע את כל המשאבים הנדרשים להגברת הביטחון האישי ושיפור רמת השליטה והבקרה באמצעים טכנולוגיים מתקדמים ופריסת רשת מצלמות, תוך הגברת נוכחות של גורמי אכיפה וסיור ברחבי העיר.

חובתה של כל עירייה לספק ביטחון לתושביה. זה החוזה הבסיסי ביותר בין נבחרי ציבור לבין הציבור שבחר בהם והביטחון חייב להיות בראש סדר העדיפויות התקציבי.

את תכנית הבטחון שלנו כתבנו הרבה לפני ה- 7 לאוקטובר. במשך שנים אנחנו מתריעים על הפגיעה בביטחון האישי בעיר, אך ההתרעות זכו ליחס מבטל.

קו התפר הפך בשנים האחרונות לאוטוסטרדה של שוהים בלתי חוקיים. מדובר במחדל לאומי. התרענו על כך שאלעד מככבת בשוהים בלתי חוקיים, בייחוד עקב תופעת הבנייה והרחבות, אך מככבת גם בגניבת רכבים. אבל חשוב מכך – במקום בו הגדר פרוצה לרווחה, לא רק גנבים יעברו – אלא גם מחבלים. לא מדובר רק ברכוש שלנו, אלא בחיים עצמם. יש כברת דרך לעשות, אנחנו ניקח אחריות ונטפל בזה. לא נסתפק בסיסמאות. לא נחכה לאסון הבא.

את נושא הביטחון העירוני נפקיד בידי חברנו, עו"ד יניב בדלוב – נציג הקהילה הדתית לאומית בעיר, אך אנו נתמקד בביטחון קהילתי/אישי.

נפעל לקידום  תחושת בטחון אישי לכל המשפחות והתושבים. כחלק מכך, נקדם, סיורי שיטור קהילתי בלילות למניעת עבריינות ואלימות וסיירות הורים בשכונות למניעת עבריינות וונדליזם. כך נוודא שכל תושבי אלעד מרגישים בטוחים ללכת בעיר בכל שעות היממה.

לאחרונה חשפנו, שאנו משלמים כנגד אגרת שמירה, בתוספת ארנונה חריגה כבר משנת 2014. משלמים אבל לא מקבלים שירותים!

 

אז איך נחזיר את הביטחון האישי?

נשלים את פערי המיגון במוסדות החינוך – לאחר תחילת המלחמה, גילינו כי במוסדות החינוך אין מספיק מרחבים מוגנים להכיל את כל ילדי וילדות המוסד החינוכי. בית הספר רבים הורחבו, נבנו  עוד כיתות, אך לא נבנו מרחבים מוגנים הנדרשים עבורן. זוהי תוצאה של מדיניות קלוקלת אשר נתקן. אנו מתחייבים להשלים את פערי המיגון העירוניים כך שכל ילד וילדה באלעד. יוכלו ללכת לגן הילדים, בית הספר, התיכונים/הישיבות בבטחה וללא חשש מהיום שתהיה אזעקה ולא יהיה מורחב מוגן עבורם.

מגן – כיתת כוננות מג"ב – נמשיך להוביל את הקמת הכיתת כוננות במג"ב, שתתן מענה מרחבי לשמירה באזור היערות שסביב העיר, ובכל מעטפת העיר. אזורים שחייבים שמירה וימנעו גם אירועי פח"ע וגם ימנעו גניבות רכב ורכוש. (כיתת כוננות זו תפעל במקביל לכיתות הכוננות של המשטרה שיפעלו בתוך העיר)

מגן בקהילה – באלעד מעל ל-50,000 תושבים. כיתת כוננות עירונית היא פתרון מצוין, אך לא מספק. המענה לאירוע בטחוני מיידי, כמו גם ההתמודדות המתמשכת עם מציאות ביטחונית מאתגרת, חייבת לצמוח מתוך הקהילה. הקהילות הללו הן השכונות בעיר שיקימו כל אחת "כיתת כוננות שכונתית". המסגרת ידועה מראש ומבוססת על השכנים סביבך שאתה סומך עליהם שישמרו עליך וידאגו לך. אלה השכנים שתמיד במרחק הקפצה ממך. עיריית אלעד תוביל תהליך עירוני במסגרתו נלווה כל שכונה לייצר תכנית בטחון אשר מתאימה לאופי השכונה, לשכנים ולצרכים הביטחוניים שלה. ביטחון זה גם תמיכה קהילתית מתמשכת, למשל במציאות בה תושבים רבים מגויסים לשירות מילואים. הרשת הקהילתית תעטוף ותחבק את המשפחות המגויסות, ואת כל חברי הקהילה הזקוקים לכך.

החייאה וחיזוק של ועדת הביטחון העירונית – ועדת הביטחון תחזור לתפעול תקין ולהתכנסות בהתאם לזמנים קבועים בשגרה ובחירום. הוועדה תפעל בהתאם להמלצות הגורמים הרלוונטיים ואנשי המקצוע. הוועדה תהיה בקשר שוטף עם המשטרה וצה"ל ותהא עם "היד על הדופק" הביטחוני. ניצור שיתוף פעולה אזורי בתחום האכיפה והסיורים, עם היישובים הסמוכים.

שיתוף פעולה וחיזוק הקשר עם גורמי ממשל וכוחות הביטחון – נפעל בשיתוף עם משטרה, מג"ב, צה"ל, כוחות אבטחה אזרחיים, כוחות מתנדבים ורשויות שכנות. נקיים שולחן עגול אשר ייפגש פעם בחודש ויכלול את כל הגופים הפועלים באזור להגברת התיאום והפעולות היזומות אשר ישימו סוף לתופעת הפשיעה באזור.  

חיזוק ותמיכה במתנדבי הצלת החיים בעיר – מתנדבי ארגוני הצלת החיים הפועלים בעיר הם אבן יסוד לפעילות חסד ולעזרה הדדית בעיר. לצערנו, המתנדבים המספקים מענה ראשוני להצלת חיים בעיר ובסביבתה לא זוכים לתמיכה העירונית המתאימה.  המתנדבים יקבלו מאיתנו תמיכה עירונית רציפה, באירועים, בגיבושים, הדרכות ושיתוף פעולה מלא עם כל המערכות העירוניות לרבות שיטור עירוני ומוקד עירוני, כי אנו יודעים להכיר טובה!

תגבור השיטור בערבים ובלילות – תחנת שיטור עירוני שתיתן מענה 24/7, נתגבר פעילות כוחות סמויים ובלשים בערבים ובלילות אשר ימנעו אלימות ועבירות רכוש. 

הביטחון הקהילתי – במסגרת תכנית ביטחון בקהילה, נפעל להגברת הפעילות ולהכשרה של כוחות המתנדבים השכונתיים בעיר אשר יקבלו ציוד עירוני ויפעלו מול החפ"ק. נבצע סיורים מוגברים בקרבת מוסדות החינוך לאורך צירי התנועה של הילדים, בתחנות האוטובוס ובדרכים המובילות לבתי ספר, ובריכוזי הגנים על מנת לאפשר הגעה בטוחה לשטח בית הספר. החפ"ק העירוני ייתן מענה רחב לנקודות הבטחון החלשות בעיר, יפעל מתוך מוקד העירוני וייתן מענה מיידי 24/7 תוך קיצור זמני התגובה לכל אירוע. כמו כן, תעובה הנראות האבטחתית בסמוך למוסדות החינוך והמרכזים העירוניים.

הקמת סיירת אופנועים – שתגיע מהר לטיפול בכל פניה, במהירות וביעילות, ותתן מענה ראשוני.

נילחם בעבירות הרכוש – בשעות הלילה יוצבו מחסומים גלויים וסמויים ביציאות מהעיר, גם בכבישים וגם בדרכי העפר והשבילים. נמנע התקהלות ריכוזי פועלים, כפי שקורה היום. נוודא קיום היתרים מול אתרי בנייה, נבדוק כי לא מתקיימת לינה באתר ללא אישור וכל שיידרש על–מנת להבטיח את ביטחון התושבים והשקט הציבורי באזור. 

אמצעים טכנולוגיים למיגור הפשיעה – נציב תאורה חדישה, מצלמות אבטחה ויכולת כריזה למענה מיידי בעת הצורך. נתקין מצלמות חכמות וחדשניות במקומות אסטרטגיים בעיר (כגון: גני השעשועים, ליד מוסדות חינוך, "פרצות גדר ידועות" וכדומה) וביציאות שלה, דבר אשר יבטיח מעקב רציף אחר כל רכב גנוב, אפשרות תחקור והבנת כיוון הנסיעה של הגנבים במטרה להביא לסגירת מעגל מהירה מול המחסומים.  נכניס טכנולוגיות חדשניות ומצלמות חכמות המנטרות את מספרי הרכבים של תושבי העיר, מערכות כריזה חכמות, מערכות תאורה נשלטות, עמודי מצוקה עם אינטרקום ישיר למוקד ועוד פתרונות אשר יגבירו את הביטחון האישי בעיר. ונציב שילוט המתריע על אזורים מצולמים.

"שומרי העיר" – חיזוק חברת האבטחה – תשופר רמת המאבטחים, תוך מוכנות לשלם יותר על מאבטחים ברמה גבוהה יותר. ישולבו צעירים, תושבי העיר, בוגרי יחידות קרביות באבטחת העיר, תוך שיפור שכרם מתקציבי העירייה (מעין עבודה מועדפת) – "שומרי העיר".

טיפול בשב"חים (שוהים בלתי חוקיים) – אומנם, האחריות לטיפול בשב"חים היא של משטרת ישראל וצה"ל, אבל אנחנו נשתף עימם פעולה, נפעיל וניידע אותם  בצורה שוטפת. נגביר פעילות יזומה עם המשטרה והצבא לאורך כל השנה. המוקד והקב"ט יקפידו על קשר קבוע והדוק עם המשטרה ומג"ב לאיתור שבחים. הסיירים, הפקח וסיורים רלוונטיים נוספים, כולל משמר השכונה והמשמר האזרחי, יקפידו  לגשת, לבדוק, לשוחח ולתשאל את מי שנראה חשוד ויפגינו נוכחות גבוהה.

תגובתיות – המוקד העירוני יקבל התראות בזמן אמת על תנועות חשודות, אינדיקציות טכנולוגיות ודיווח של תושבים ויעביר את המידע באופן מיידי לסיירים בשטח.

טכנולוגיות מתקדמות –  נפעל לשילוב טכנולוגיות מתקדמות כגון רחפן אשר יאפשר לבנות תמונה בזמן אמיתי ולהפנות כוחות אבטחה וביטחון לטיפול באירוע ובמקביל להגביר את ההרתעה.

חיבור התושב לביטחון העיר – פיתוח אפליקציה יישובית לדיווח על אירועים חריגים , מפגעי ביטחון, וונדליזם בזמן אמת אשר יועברו ישירות למוקד העירוני. במסגרת האפליקציה אף ישולב לחצן מצוקה (שישלח גם מיקום מדויק)

"פרח לביטחון" – פתיחת פרויקט ״פרח״ לסטודנטים, תושבי העיר לביצוע סיורים ומשמרות בחמ"ל העירוני.

דרכי הפעולה לטווח הרחוק –  תוכן תוכנית אב למיגון ואבטחה, נפעל לקידום ושינוי חקיקה רלוונטית על מנת להרחיב את סמכויות הפקח היישובי ולהגדלת התקציבים ממשרדי הממשלה.

יחידת סע"ר – יחידת סע"ר הינה יחידת מתנדבים שבאה לתת סיוע ראשוני בעתות חירום, נפעל לשימור המתנדבים, ביצוע ריענון שנתי והרחבת היחידה, תוך עידוד ודאגה למתנדבים ביחידה.

מאירים את העיר – ביטחון אישי לכולם.ן –  נפעל נגד אלימות בשיתוף פעולה בין כל מוסדות העירייה והמשטרה העירונית, ותוך אכיפה ביד קשה כנגד הפוגעים. כדי להיאבק בכך, נמפה את המקומות החשוכים ברחובות, ונדאג להתקנת תאורת רחוב בהם, בכדי לייצר ביטחון בהליכה בשעות הלילה. נדאג לקליטה סלולרית מלאה בכל העיר, ונכשיר את נהגי התחבורה הציבורית בנושא טיפול באלימות על התחבורה הציבורית. נקיים קמפיינים להסברה והעלאת המודעות בציבור כנגד אלימות.

סיירת הורים – נעודד ונחזק את סיירות ההורים, שבאים בהתנדבות ומשקיעים רבות, בעיקר בלילות, בכדי להיות שם בשביל הנערים והנערות, לסייע וללוות ולהיות שם בדיוק בזמן שצריך… זה המקום שלנו להעניק להם מעט בחזרה, לתת להם את ארגז הכלים הנדרש להצליח במשימתם, ולתת להם את הערכתנו בהתאם. נדאג להם להכשרה המתאימה ולציוד המתאים לפעילות. הנוער שלנו – פשוט זקוק להם. כמו כן, נגדיל את השילוב שלהם בפעילות החינוכית במסגרת הדרכות שעובר הנוער בתחומי מניעת השימוש בחומרים מסוכנים.

חזות העיר

הסקרים שביצענו מעידים על שביעות רצון נמוכה מרמת תחזוקת העיר הן בהיבט הניקיון והן בהיבט הטיפול בתשתיות. 

יש לנו הרבה מה לשפר, בעזרת השם ובעזרתכם אלעד תשוב להיות העיר המטופחת והנקייה ביותר בישראל.

ניצור עירוניות מתקדמת ובטוחה – נהפוך את פירמידת התחבורה ונשים את הולכי הרגל בראשה. נקדם את חזון "רחוב בטוח" שישמור על הולכי הרגל והתלמידים, ונעודד הליכה ברגל על ידי נטיעת עצים, תיקון מדרכות ושיפור המרחב הציבורי.

גינות קהילתיות – פיתוח גינות קהילתיות, שתילת עצי פרי ופיתוח שבילי הליכה בשטחים ריקים בעיר. שטחים למבני ציבור שאינם מפותחים ישמשו כגינות זמניות.

חיבור שביל האופניים לעיר – ניצור מזלגות לשבילי אופניים ונתיבים לרכיבה דו גלגלית סובב העיר וחיבורו לעיר. (תוכנן מראש, אך בוטל לצערנו) ונפעל להקמת תחנות שאיבה ותיקון אופניים לאורך המסלול.

שיפוץ הפארקים וגני המשחקים – נרחיב את השיפוץ בפארקים, ננגיש אותם לציבור, נוסיף ברזיות, שירותים והנגשה לפארקים גם לבעלי מוגבלויות.

שיפוץ וטיפוח השפ"פים – נכנס לפי תכנית שנתית, לשיפוץ כל השפפים, שמירה על התחזוקה לאורך השנה, וחידוש מעת לעת, לפי תכנית שנתית סדורה.

לשמור ולתחזק, לא רק לבנות – מסקרים שערכנו, רוב גינות המשחקים אינן מתוחזקות כנדרש. אי לכך, ניתן דגש על תחזוקת הגינות ושמירה עליהם, ולא רק על חידוש המתקנים מעת לעת. כמו כן, נערוך מעת לעת בדיקות בטיחות קבועות במתקנים, בגנים ובבתי הספר.

מבריקים את העיר, משפרים את השירות 

נטמיע טכנולוגיות מתקדמות לטיפוח העיר ומודלים חדשניים לניהול השירות. נרכוש מכונות שאיבה חדשניות, חשמליות ולא מזהמות, שקטות ויעילות המצויות כיום בשימוש בערים מרכזיות באירופה. 

פחים מוטמנים /מיכלי אצירה – נמשיך את התכנית אותה יזמנו בשנת 2016, להקמת פחים מוטמנים היכן שמתאים, ומיכלי אצירה סגורים  במקומות שלא ניתן, כך פחי האשפה יהיו תמיד סגורים, ישמרו על איכות הסביבה והבריאות שלנו. במקביל, נדאג לתגבור פחים בשכונות, בייחוד עקב ריבוי כל היחידות דיור, כאשר הפחים הקיימים כבר אינם עומדים בעומס.

פינוי גזם יעיל יותר  – אפליקציה סלולרית חדשנית תשרת אתכם לעדכן אותנו על הוצאת גזם החוצה (המכשירים הכשרים ידווחו למוקד העירוני). כך נוכל לשפר את זמינות הפינוי ונטפל טוב יותר בבקשות לפינוי חריג מעבר ליום הפינוי הקבוע. 

איסוף גזם תוך מספר שעות בלבד – גזמו לכם את הרחוב? העיריה עסקה בטיפוח הגינון? בתוך מספר שעות בלבד מביצוע עבודות גיזום או גננות עירונית, יבריק הרחוב שעבר טיפוח על ידי העיריה.

נאמני העיר לטיפוח ושמירה על המרחב הציבורי – יחד עם תושבים ובני נוער נפתח מנגנונים לשיפור פני העיר, להוספת גינות ושמירה על תחזוקתן.

קופה ייעודית ליוזמות של תושבים ותושבות – ניצור קופה ייעודית לתקצב יוזמות והצעות של התושבים לשיפור פני העיר והשירות. כך, למשל, הקופה תממן פיתוח של גינות קהילתיות, ריהוט רחוב במקומות רלוונטיים, פרויקטים לייפוי פני העיר, הצללה, ברזיות, שירותים ציבוריים ומתקנים אחרים לשיפור החוויה העירונית. העירייה תנגיש את המידע על הקופה הייעודית ותשיק תהליך יעיל לקבלה מוצדקת של תקציב ממנה.

צוות היגוי לשיפור פני העיר – יוקם צוות היגוי בשיתוף התושבים,  לאמנות במרחב הציבורי. הצוות יפעל לתיעוד, שימור ותחזוקה של מה שקיים במרחב העירוני וכן יבחן הצבת אומנויות ועיצובים חדשים ברחבי העיר.

אמנות במרחב הציבורי – נעודד אמנים מקומיים לצביעה וחידוש של המרחב הציבורי כגון: ארונות החשמל והמים הפזורים בעיר. פיסול סביבתי, צביעת ספסלים וכדו'. נפתח פרויקטים אמנותיים-קהילתיים בכל רחבי העיר.

שיפוץ מדרכות והסדרת תשתיות – נפעל למיפוי מלא, וסידור כל התשתיות והמדרכות, כולל בשפ"פים, המהווים חלק בלתי נפרד מהדרך של אלפי תושבים.

תחזוקה מיטבית של תשתיות התחבורה וטיפול במפגעים בכבישים – מפגעים ובורות בכבישי העיר מהווים סכנה לחיי אדם, פוגעים בתנועת כלי־הרכב ומביאים גם להאטה בתנועת התחבורה הציבורית. כדי למנוע זאת, נקצה תקציב שנתי לטיפול מערכתי בבעיות תחזוקה בכבישים, נוודא כי אגף שפ"ע (שיפור פני העיר) מזהה במהירות מפגעים חדשים ונציב יעד לטיפול תוך 24 שעות בכל מפגע.

איכות הסביבה

איכות הסביבה, זה איכות החיים של כולנו באלעד.

אלו העקרונות שחשובים לנו:

  1. נלחם בתוכניות הבנייה בשטחי היער שסביב העיר ונפעל לשימורו כחלק חשוב במסדרון האקולוגי בשיתוף פעולה עם המועצות האזוריות השכנות והגופים הירוקים. השטחים הירוקים מסביב לעיר מאוימים בתוכניות בנייה שיש להן חלופות טובות יותר, ובתוך העיר יש מאבק על כל אתר טבע עירוני המאפשר לתושבים לצאת למרחב הפתוח. כנציגים בוועדות המקומית והמחוזית לתכנון ולבניה נאבק נגד תוכניות הבנייה המאיימות על השטחים הירוקים הסובבים את אלעד. לא ניתן לתכניות לעבור בהליך מזורז בוועדות, ונילחם כדי שלציבור תהיה הזכות להתנגד ולהשפיע עליהן.
  2. יחידה לאיכות סביבה וקיימות –  היחידה תפעל ותשלב בין מחלקות העירייה השונות במטרה לבנות ראייה סביבתית רחבה ובכך למנוע ולצמצם מפגעים סביבתיים.
  3. עיר מקיימת (סביבה וקהילה) – נגביר את מודעות הציבור לנושא איכות הסביבה וניזום פעולות לצמצום צריכה, הרחבת המחזור, הקמת גינות קהילתיות ושמירת הטבע והסביבה.
  4. הפארק הארכיאולוגי – נפעל להחזרת הפארק הארכיאולוגי לתושבים. מדובר בשטח פארק ירוק, ששייך לתושבים ונגזל מהם בהליך בעייתי. נקיים במקום פעילויות לילדים, פעולות חינוכיות ועוד…
  5. חושבים נקי המרחב הציבורי שייך לכולנו ובאחריותנו לשמור עליו נקי ואסתטי. לשם כך נשקיע משאבים ונפעל בשיתוף התושבים, לשמירה על הניקיון, להסרת מכשולים מהמדרכות, להבטחת נגישות, למציאת פתרון הולם למחזור ולצמצום הפסולת הביתית.
  6. צמצום הפסולת המיותרת המועברת להטמנה – נגדיל את היקפי המחזור ונקטין את הפגיעה הסביבתית הנובעת מכך.
  7. עידוד אכילת מזון בריא ומניעת בזבוז מזון – נקדם תוכנית הסברה לשיפור תזונת הילדים, הקניית כלים לרכישה יעילה של מזון בריא ואחסון נבון שמונע בזבוז – פעולות התורמות לחיסכון כספי רב.
  8. חינוך סביבתי – היכרות עם מערך פינוי הפסולת והנגשת נושאי הניקיון והמחזור לתושבים, בלימודים בבתי הספר ומבצעים מיוחדים, דרך אירועים קהילתיים בשיתוף אגף שפ"ע, מחלקת התרבות ושילוב גופים ירוקים (קק"ל, רשות הטבע והגנים והחברה להגנת הטבע) יחד עם המשרד להגנת הסביבה.
  9. עצמאות אנרגטית – נגביר את העצמאות האנרגטית בעיר באמצעות חוק עזר עירוני שיקבע כי על כל גג של מבנה ציבור יותקנו פאנלים סולאריים, או שהגג יהיה גג ירוק שייפתח לציבור
  10. גינון עירוני בר קיימא – המאפשר חיסכון במים ומבטיח חלחול מי תהום, שימוש בריסוס ידידותי ותוספת צמחייה בעלת ערכים אקולוגיים – סביבתיים. וטיפול במינים פולשים.
  11. הקמת משתלה מקומית לעצי נוי בגינה הקהילתית, שיישתלו עם בגרותם ברחבי העיר ובגינות הציבוריות.
  12. אתרים ארכיאולוגיים – העיר שלנו וסביבתה מבורכים באתרים ארכיאולוגיים. נפעל לשימור, לניקוי ולהנגשת המידע לציבור הרחב.
  13. השבת פרחי בר – פרויקט קהילתי-התנדבותי להשבת פרחי בר, כדי ליצור פריחה של מינים שונים לאורך חודשים רבים, ככל הניתן.
  14. חוזרים למחזר בקבוקים- תורמים לקהילה – נטמיע מחדש את איסוף בקבוקי הפלסטיק שרבים מכם חזרו לזרוק לפח (בעקבות הפסקת האיסוף על ידי המדינה). מעתה, העיריה תבצע את האיסוף ותעביר את הבקבוקים לחברות המחזור. כל הכסף שיתקבל כהכנסה מהפיקדון יועבר כולו לרכישת תלושי מזון שישפרו את הסיוע העירוני לאוכלוסיות הרווחה בעיר (הכל יחולק על ידי אגף הרווחה בלבד על פי התבחינים המקובלים).
  15. ייעור עירוני  – נקיים מדיניות ברורה של ייעור עירוני. מתן צל המעודד הליכה ורכיבה על אפנים, קליטת פחמן ופליטת חמצן, הורדת עומס חום, רוגע, בלימת רעש וקליטת אבק. נערוך ונפרסם תכנון שנתי ומפת נטיעות לאלפי עצים ברחובות העיר ובשטחים ציבוריים, תוך מתן תנאי גידול לבית השורשים של העצים ובחירת עצים המותאמים לעיר. נוודא טיפול שוטף מקצועי על בסיס סקר עצים מלא ומידע על כל עץ. נעודד מתנדבים העוסקים בפעילות שימור העצים לצמצום כריתת העצים בשטחים פרטיים תוך שיתוף פעולה מלא.
  16. הוזזת קו המתח הגבוה – נפעלת להעתקת קו המתח הגבוה, בצידה הצפון מזרחי של העיר, שמשפיע על איכות חייהם של תושבים רבים ועלול אף לגרור בעיות בריאותיות מורכבות.  נפגשתי היום עם שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן, שהתחייב לסייע ולבחון את הנושא. מדובר בפרויקט גדול מאוד.
  17. סביבה נקייה למען שמירה על הבריאות – נפעל לניטור מתמיד של רמות הזיהום בעיר, בייחוד עקב הקירבה למחצבה, ומתן מענה ע"י המחלקות השונות בהתאם למקרה ובזמן אמת, בין היתר באמצעות קבלת פניות מהציבור דרך המוקד העירוני. נקדם הקמת מנגנון פיקוח ואכיפה שיאתר מקורות זיהום ויפעל בנחישות נגד המזהמים. ניצור "תו ירוק לעסקים" להכרה ציבורית במדיניות סביבתית מיטיבה של בעלי עסקים ומפעלים.
  18. פתרונות להפחתת זיהום סביבתי – בחינת תוכניות פיתוח חדשות לצמצום מפגעי רעש, אור וקרינה. קידום תחבורה ירוקה באמצעות מעבר העירייה וחברות תח״צ לשימוש ברכבים מופחתי זיהום. קידום הליכים מקוצרים להתקנת עמדות הטענה בשטחים פרטיים והתקנת עמדות הטענה במרחבים ציבוריים. ריכוז פחי מחזור מכל הסוגים בנקודה אחת בכל אזור, כולל הכנסת פח מחזור אריזות.
  19. שמירה על משאבי הטבע – נפעל לשיקום נחל מזור על מנת לממש את הפוטנציאל שלו להפוך לריאה ירוקה ולפנינה תיירותית. שימור רצף אקולוגי סביב העיר ורצף של ריאות ירוקות בתוך העיר. ונקדם ניתוב מי גשמים לשימושים חוזרים, כגון השקיית שטחים פתוחים.
  20. חיסכון אנרגטי – נעודד שימוש באנרגיה מתחדשת בתחום העירוני, הציבורי והפרטי, בעיקר אנרגיה סולארית. נקדם גינון חסכוני במים. נפעל להתייעלות אנרגטית.
  21. שיתוף פעולה אזוריהניהול הסביבתי איננו מבחין בגבולות ולכן המדיניות העירונית תשאף לפעילות משותפת עם המערכות המוניציפליות השכנות, על מנת למינימום פגיעה במשאבי הטבע.
  22. נעצור את הרעדת הבתים שלנו – אלעד רועדת בכל יום מפיצוצי המחצבה.  מעבר לבהלה ולתחושת רעידת האדמה שכולנו חווים, מדובר בנזק מתמשך לבתים שלנו ולתשתיות.  נפעל לפיקוח מוגבר על עוצמת הפיצוצים ונבחן לעומק את מתן ההיתר להמשך פעולות החציבה באופן המזיק לנו התושבים. נפגשתי בתאריך 20.02.24 עם שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן, שהבטיח להירתם ולסייע בנושא.
  23. רישיון המחצבה לא יאורך – רישיון המחצבה היה אמור להיגמר בשנת 2021, אל עיריית אלעד לא פעלה ולא התנגדה, והם קיבלו הארכה עד שנת 2028 (קראנו שיש מועמדים שהתחייבו עד 2030, אז זה עד 2028). נוודא כי לא יקבלו הארכה נוספת, ונבחן את השימוש העתידי שכיום מתוכנן לאיסוף מי תהום, לטובת שימושים שישרתו יותר את תושבי העיר. נפגשתי בתאריך 20.02.24 עם שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן, שהבטיח להירתם ולסייע בנושא.

רווחה

איכותה של כל חברה נמדד על פי היחס לחלש ולשונה. כחלק מהתפיסה ההוליסטית, העיר תתקדם להיות "עיר מכילה", שתדאג לרווחתו של כל פרט, באופן שוויוני ומכבד.

חוזקה של חברה נמדד תמיד ביחסה לאלה הזקוקים לסיוע.  לכן, נטמיע בעיר סטנדרט חדש, מחבק יותר, תומך יותר, רגיש יותר לצרכים האמיתיים.

  1. נפעל לשיפור שירותי הרווחה בעיר ונעמוד בקשר עם הגופים הרלוונטיים העוסקים בתחום.
  2. שילוב ילדים ובני נוער בעלי צרכים מיוחדים בפעילות המרכזים הקהילתיים בשעות אחר הצהריים.
  3. הרחבת השירות הפסיכולוגי העירוני והנגשתו לכל תושב, בכדי לתת מענה רחב ומקיף.
  4. מרכז גישור עירוני -נפעל להקמת מרכז שיסייע בסכסוכי שכנים כאלה ואחרים, ויסיע במקרים של שלום בית. השירות יינתן במחיר מוזל לתושבי העיר, ע"י בעלי מקצוע מומחים.
  5. מבנה חדש ומרווח לאגף לשירותים חברתיים – נפעל להעברת האגף לשירותים חברתיים (שהינו מאד צפוף היום), למבנה חדש כדי לאפשר מתן שירות אישי – בו כל תושב הזקוק לסיוע יוכל לנהל שיחה בפרטיות הראויה עם הצוות המקצועי. המצב כיום בו יושבים כמה עובדים באותו חדר, ומנהלים שיחות אישיות עם הפונים, הינו מצב לא תקין ואסור שישאר כך.
  6. הגדלת כמות העובדות הסוציאליות – על מנת לשפר את זמינות הטיפול, נבחן יחד עם משרד הרווחה את האפשרות להגדיל את כמות העובדות הסוציאליות בעיר לאור העומס הקיים על הצוות המטפל.
  7. הנחות במתקנים עירוניים – נוהל הנחות קבוע ומוגדר וכן זיהוי באמצעות כרטיס מגנטי, יבטיח הנחות למטופלי אגף הרווחה בבריכה העירונית ובמתקנים כדוגמת חדר הכושר ובמקומות נוספים.
  8. "בזכות עצמך" – מסייעים לאמהות חד הוריות – נפעיל תכנית עירונית לסיוע לאימהות חד הוריות לקחת חלק פעיל יותר בעולם התעסוקה. נציע הכשרות, ליווי על ידי יועצות בתחום התעסוקה וכן מנטורינג על ידי מתנדבים תושבי העיר בעלי ניסיון במגזר העסקי – פרטי וציבורי כאחד.
  9. מעצימים בעוצמה – נחזק ונרחיב את תכנית עוצמה, המקנה ארגז כלים מקצועי למשפחות הרווחה, וכלים להתקדם לעצמאות בחיים.
  10.  הרחבת המענים לנוער בסיכוי – הגדלת פעילות מדריכי חבורות רחוב לעבודה עם נוער משוטט בערבים ובלילות. והרחבת הפעילות במרכז עדי.
  11. הרחבת מרכז אור –   מרכז אור נותן מענה לבנות סמינרים בגילאי 18-25, עם מעטפת של סדנאות, פעילויות ובעיקר מקום שהוא בית לצעירות רבות. נפעל להרחבת המרכז, שכל צעירה תוכל לקבל את כל ארגז הכלים להצלחה.
  12. הרחבת תכנית ית"ד – נשקיע בתכנית ית"ד לצעירים בסיכון, נפתח עוד הכשרות, סדנאות הכוון, הכוונה וליווי של כל צעיר וצעירה בסיכון, מתן ארגז כלים להצלחה, סיוע והכוונה ללימודים ותעסוקה, והכי חשוב מקום שיקבל אותם באהבה.
  13. הנגשת חוגים  – ננגיש חוגים במרכזים הקהילתיים לאוכלוסיות המוחלשות באמצעות סבסוד רחב שיקבע באמצעות ועדה עירונית בשיתוף עובדת סוציאלית מאגף השירותים החברתיים.
  14. הרחבת מרכז שי"ל – מיצוי זכויות – כמעין "מרכז זכויות" עירוני, כחלק משירותי מחלקות הרווחה, שתפקידם הנגשת ומיצוי זכויות לתושבים מול גופים ממסדיים כגון ביטוח לאומי, הוצאה לפועל ודיור ציבורי ומול גורמים פרטיים כגון מעסיקים ובעלי דירה.
  15. היחידה להתנדבות – איגום כלל העשייה ההתנדבותית בעיר והרחבתה, תחת היחידה, תוך מתן ליווי ותמיכה ליוזמות קהילתיות העולות מגופי התנדבות ומאזרחים, כולל פעילויות המתקיימות בשבת ומעבר לשעות הפעילות של שירותי הרווחה.
  16. ניידת רחוב/על"ם – נפעל להחזרת תכנית עלם עם ניידות הרחוב, שתתן מענה בגינות הציבורים, בעיקר בלילות ותהיה שם בשביל הנערים ובשביל הנערות (בהתאמה).
  17. נוח"ם – נפעל להרחבת המענים בנוח"ם, נגייס עוד מדריכים, והכי חשוב נעצים את  המדריכים ונעניק להם הכשרות מקצועיות.
  18. מרכז החסד – נקים את המתחם העירוני הראשון מסוגו בישראל שישרת את כל עמותות המזון העירוניות וכן יסייע להעביר לשימוש חוזר ציוד איכותי שתושבים מעוניינים לתרום. המרכז ישמש לשתי מטרות: איסוף ושימור ריהוט וציוד ביתי תקין ואיכותי אשר תושבים מבקשים לתרום וכן מתחם לטיפול באיסוף וחלוקת מזון לנזקקים שישמש את כל עמותות המזון הפועלות בעיר.
  19.  
  20. טיפול בהתמכרויות – נפעל לתת מענה רחב בנושא התמכרויות, נקדם את תכנית 12 השלבים בשיתוף חוות הסוסים, נהיה שם בשביל כל אחד וכל אחת שירצו לעשות את הצעד הזה, אנחנו תמיד נהיה שם ונעניק את כל ארגז הכלים הנדרש.

שירות

תושבים הם לקוחות. שירות לקוחות הוא מקצוע שדורש התמחות וניסיון והוא המקצוע שלי.

אני כאן בשבילכם ! לפני הכל – שמרו את הנייד שלי : 052-2221552

כן, אני מאמין בזמינות גבוהה ובנגישות של נבחרי הציבור. את הנייד שלי תמצאו גם על השלטים שלי ברחבי העיר וברשתות החברתיות. על פי תפיסת עולמי, כל משרת ציבור, חייב להיות נגיש לציבור ולא להסתתר מאחורי מזכירות ועוזרים . אני כאן בשבילכם ! (ולמי שקורא וחושב “הוא תמים” – אני סומך על תושביה הנבונים של אלעד שיודעים מתי נדרש לקבל שירות במוקד או בכל ערוץ אחר, ומתי חייבים לערב אותי אישית).

  1. פניות למוקד העירוני – המוקד יאוייש 24/7 ויענה לפניות חירום ושוטף, כאשר תעשה בקרה מעת לעת על זמני הטיפול וטיב הטיפול. המצב כיום פשוט מזעזע, אישורי טיפול בפניות מגיעים אחרי שבועות וחודשים, אין בקרה על הטיפול ועוד… אנו נפעל לקדם בקרה על הטיפול הפניות, נפתח דשבורד שיראה לתושב באיזה שלב הפניה שלו נמצאת, ואיזה עובד העירייה אמון לטפל בפנייה. זה במקביל לבקרה על ביצוע וטיפול בפניה בפועל. צעד זה יחזיר לתושבים את האמון בעירייה ועובדיה.
  2. נקבע תו תקן לשירות לתושב.
  3. נקצר את זמן המענה לפניות התושבים ונתחייב ליתן מענה לכל פנייה שתתקבל.
  4. נשפר את היישומון דיגיטלי לשיפור מערך הדיווח על תלונות והנגשת השירותים לתושב.
  5. בקרה – תבוצע בקרה על איכות השירות וזמני השירות לתושב.
  6. דלת פתוחה – נאמץ מדיניות של "דלת פתוחה" אחת לשבוע לכל תושב שיבקש לשוחח באופן אישי וללא תיאום מראש.
  7. אחת לחודש יערכו סיורי שטח ממוקדים עם הצוותים המקצועיים ובתיאום מראש עם נציגי תושבי הרחובות הרלוונטיים.
  8. יוזמות קהילתיות – נקדם יוזמות קהילתיות שצומחות מהשטח ונעצים פעילים חברתיים בקהילה ליצירת יוזמות משותפות לתושבי העיר.
  9. "כל אלעד בנייד" – נרחיב את מגוון השירותים שתוכלו לקבל ישירות לנייד שלכם וכן שירותים עד הבית. מערך התשלומים, אישורים להעברה לטאבו, רישום ושיבוץ למערכת החינוך, כרטיסים להופעות, עדכוני פרטים אישיים, רישוי עסקים, מסמכים של אגף ההנדסה ועוד. 
  10. "אלעדי – דיגיטלי" – לוחות מודעות אלקטרוניים ברחובות העיר – יותקנו לוחות דיגיטליים חדשים שיאפשרו לכם לטעון רב-קו, לקבל מידע על כל מה שקורה בעיר, להזמין כרטיסים למופעים והצגות, לנווט ממקום למקום, לקבל מידע על התחבורה הציבורית, ואפילו לשלם חשבון, לשוחח און ליין עם המוקד ועוד. (קיוסקים דיגיטליים)
  11. הקמת לשכת התעסוקה – נפעל לזירוז הקמת לשכת התעסוקה, כאשר כבר כיום ישנה החלטה להקים, אך הנושא מתעכב ויש לזרז את הנושא.
  12. איחוד רשויות המס – איחוד שייכות העיר מבחינת רשויות המס, במע"מ, מס הכנסה וביטוח לאומי, שתושבי העיר יהיו שייכים לפ"ת, ולא כמו היום ששייכים למע"מ רמלה.
  13. מוקד וואטסאפ שכונתי – נציגי העירייה יהיו בקבוצות וואטסאפ שכונתיות בעיר, בכדי להיות בקשר רציף עם התושבים, להפצת עדכונים רלוונטיים (ולא ספאם או תעמולת בחירות) מטעם העירייה. 

מילואימניקים

אלעד מחבקת את משרתי המילואים והקבע

מדינת ישראל קמה בשבעה באוקטובר למציאות חדשה. מציאות כואבת ומאתגרת. הראשונים להיענות לאתגר הזה היו מאות אלפי מילואימניקים ומילואימניקיות שנפרדו מהשפחה – והתגייסו, לפעמים אפילו מבלי שקיבלו צו. הם לא שאלו שאלות, הם התגייסו כדי לשמור עלינו.

מאז, רבים מהם משרתים – בחזית ובעורף – במשך שבועות וחודשים ארוכים. הם נאלצו לעזוב את כל מה שיקר להם – המשפחה, החברים, העסק. חלק מהמילואימניקים מתחילים לחזור הביתה בימים אלה, חלק עדיין לא. אבל כבר כעת ברור – גם שנת 2024 תהיה שנת לחימה, במספר גזרות. העומס והנטל עליהם ימשך עוד חודשים ארוכים.

ולכן היום, תפקידנו להתגייס. כדי לדאוג להם – כמו שהם דואגים לנו. לכן חשוב לנו להציג תכנית עירונית לחיבוק משפחות המשרתים והמשרתות. 

היום, עלינו להסתכל רחב יותר ולחבק גם את משפחות משרתי הקבע. אלה שעבורן המציאות הנוכחית היא שגרת חיים. שנושאות בנטל הביטחון במשך שנים ארוכות, וזקוקות גם כן לחיבוק ולהכרה. 

הגיע הזמן שנראה אותם. את אלה שדואגים לנו ועכשיו הגיע הזמן שנדאג להם.

נפעל להענקת מעטפת מלאה:

עסקים

  • מתן הנחות בארנונה עסקית ובאגרות שילוט.
  • ליווי עסקי בחינם לבעלי עסקים מילואימניקים.
  • מתן עדיפות לעסקים של מילואימניקים בהתקשרויות ומכרזים עירוניים.

חינוך

  • מתן ואוצ'רים לחוגים עירוניים עבור ילדי המילואימניקים.
  • מתן שיעורי תגבור ע"י סטודנטים לילדי משפחות המילואים. (כבר הקמתי כמיזם חברתי)
  • קדימות בהענקת מלגות לימודים מטעם העירייה לסטודנטים משרתים.

קהילה

  • מחלקת רווחה תמפה את צרכי המשפחות בשגרה ובחירום.
  • "אמץ משפחה" – נקדם הפעלת מערך המתנדבים העירוני יופעל לסייע למשפחות המילואים והקבע ויספק סיוע קהילתי לצרכים השונים – הסעות, קניות, עזרה בבית, מערך שיעורים פרטיים, בייביסיטר, בישולים ועוד.
  • סדנאות חוויתיות לנשות וילדי המילואים (כפי שעשינו עד היום)

תרבות וספורט

  • קיום אירועי תרבות עירוניים להוקרת המשרתים ומתן הנחות במופעים בהיכל התרבות.
  • פעילויות הפוגה וספורט לבנות / בני הזוג של המשרתים במקביל לפעילויות חינוך סמוכות עבור הילדים.

נגישות

במסגרת חזוננו להצעיד את אלעד קדימה על מנת שתהייה עיר שוויונית ונגישה לכולם, השוויון בעיני איננו רק עיקרון אלא גם ציון דרך לבניית קהילה חזקה, מגוונת ובעיקר משולבת.

קידום ושילוב אנשים עם מוגבלויות

העיר שלנו שייכת לכולם. גם לתושבים עם מוגבלויות, לאלעדים שמתניידים בכיסאות גלגלים ולאלעדים עם קשיי ראייה, ניידות, שמיעה ודיבור.  כפי שמגדיר חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, יש להגן על כבודם וחירותם של אנשים עם מוגבלות ולעגן את זכותם להשתתפות שוויונית ופעילה בחברה. כמו כן, יש לתת מענה הולם לצרכיהם המיוחדים באופן שיאפשר להם לחיות את חייהם בעצמאות מרבית, בפרטיות, בתעסוקה ובכבוד, תוך מיצוי זכויותיהם ומיצוי יכולתם. עם זאת, במצב כיום באלעד, אנשים עם מוגבלויות מודרים וניצבים בפני מחסומים פיזיים, פסיכולוגיים ותפיסתיים שמונעים מהם את ההשתלבות ואת מיצוי יכולותיהם בחברה. 

תמיכה במשפחות המיוחדות שבקרבנו מהווה בעיננו ערך עליון ועדות לעוצמת חיי קהילה איכותיים בעיר. שילוב אנשים עם מוגבלות לא רק משפר את איכות חייהם אלא גם מהווה נדבך חשוב בחינוך ילדינו – חינוך לנתינה וראיית האחר והשונה.

כיצד נקדם את נושא הנגישות?

  1. נשפר את החיבור בין הקהילה לבין אוכלוסיית אנשים עם מוגבלות ומשפחותיהם. בדגש על עידוד הנוער שלנו להשתתפות, עזרה וחניכה.
  2. נרחיב את מעגל המשפחות הנהנות מפעילויות הרווחה בנושא בעיר. המטרה שלנו להגיע לכל משפחה ושכל ילד או מבוגר עם מוגבלויות ייהנה מפעילויות פנאי ושילוב.
  3. נרחיב את פעילות לתמיכה גם במשפחות בהן ילד עם מוגבלויות. תמיכה בהורים ובאחים על ידי ימי כיף וגיבוש, סדנאות והרצאות רלוונטיות להתמודדות שלהם. 
  4. נרחיב פעילות במרכזי יום טיפולי – תעסוקתי לשילוב אנשים עם מוגבלויות בחיי היום יום בקהילה.
  5. נפעל להרחבת פתרונות למגורים ביישוב עבור האוכלוסייה המיוחדת הבוגרת.
  6. הנגשה מלאה למבני ציבור והמרחב הציבורי – נדרוש ונאכוף הנגשה פיזית מלאה של מוסדות ומבני ציבור, מדרכות, תחבורה ציבורית, פארקים, גנים ציבוריים ומרחבים ציבוריים אחרים. אלו יהיו מותאמים לכלל הציבור, החל מהורים עם עגלות, ילדים עם מוגבלויות, נכים ועד לאזרחים ותיקים עם קשיי ניידות. נקדם בהם מאפייני הנגשה כגון ריצוף המאפשר התניידות בכיסא גלגלים והליכונים, תאי שירותים נגישים, ריהוט רחוב מונגש (כגון שולחנות פיקניק), רמפות, שבילים נגישים ושילוט בולט וברייל לפי הצורך. בנוסף, נחזק את האכיפה כנגד מפגעים שמפחיתים את הנגישות במרחב הציבורי, כמו חסימת מדרכות ומעברים, ונוודא אכיפה כלפי שימוש בלתי-ראוי הפוגע בחניות הנכים. במקביל, ניצור השתלמות לפקחים ולעובדי עירייה נוספים בנוגע לנגישות ולבעיות שאיתן מתמודדים אנשים עם מוגבלויות במרחב הציבורי. לבסוף, באירועים שמארגנת העירייה תהיה התייחסות מפורשת לנגישות פיזית של האירוע.
  7. סיירת הרגישות לנגישות –  נקים את "סיירת הרגישות לנגישות". הסיירת תרד לשטח ותבחן את רמת הנגישות בכל רחבי אלעד, הן בקרב המוסדות הציבוריים והן בקרב עסקים. סיירת זו תיצור "תו ידידותיות" ותעניק לעסקים את תעודת "אות העסק הנגיש", אם יעמדו בפרמטרים של נגישות, ותיזום מאמץ הסברה מתמשך לחשיבות שבהנגשה גם של מוסדות פרטיים. הסיירת גם תתחזק ותפרסם באתר העירייה מפה עירונית של מקומות ומוסדות נגישים בעיר. מקומות אלו יזכו לפרסום באתר נגישות ייעודי שתקדם העירייה.
  8. סיירת נגישות והכשרת עובדים – נקים סיירת נגישות עירונית אשר תעבור הכשרה ייחודית ותפעל לאתר ליקויים במרחב הציבורי ולתיקונם.
  9. הנגשה גם לילדים –  נדאג שאלעד תהא מונגשת ומזמינה עבור ילדים עם צרכים מיוחדים. במסגרת זאת, נפעל להקמת מתקנים נגישים ייעודיים לילדים עם צרכים מיוחדים בגני השעשועים ברחבי העיר, נעשיר ונחזק את מערך החינוך המיוחד ומערך ההסעות לילדי החינוך המיוחד ונשפר את התפקוד של מערך עובדי הסייעות, כולל סייעות רפואיות והמלווים לתלמידי החינוך המיוחד והמשלב . בנוסף, נעשיר את תוכניות ופעילויות העירייה והחוגים השונים בשכונות כך שיותאמו לילדי הצמי"ד בעיר.
  10. נגישות בשירות ומיצוי זכויות – נפעל להקים משרד וצוות בין מחלקתי בעירייה עם מוקד ייעודי לפניות של תושבים עם צרכים מיוחדים בכלל הנושאים השונים, כולל הכוונה והפניה ליתר המחלקות. שירות זה יהיה מונגש גם דרך מוקד טלפוני ומייל ייעודי.
  11. נגישות לדיור – בפרויקטים החדשים, נקדם התייחסות לנגישות פיזית לדירות תושבים עם צרכים מיוחדים, למשל בכל הקשור לכניסת הבניינים, מעליות וכיוצא בזה. בנוסף, נפעל לעידוד תוכניות לזכאים לדיור ציבורי באלעד לתושבים עם מוגבלויות, ונפעל עם הוועדה המחוזית שיוגדר תקן לשיעור הדירות שיוקצו להם מתוך היצע הדיור הציבורי.
  12. מרחב בטוח ונגיש – נרחיב את תשתיות ההליכה כך שהמדרכות יותאמו לנסיעה קלה ובטוחה על כסאות גלגלים ולמעבר עגלות תינוקות. המדרכות יותאמו גם עבור ציבור העיוורים וליקויי הראייה. כמו כן יותאמו השילוט ואת מערכת הרמזורים.
  13. נגישות תחבורתית בעיר – נגדיל את תדירות האוטובוסים והרכבות בשיתוף עם מפעילי התחבורה הציבורית. תחנות האוטובוס יונגשו בצורה מותאמת ונוחה ויכללו שילוט פיסי / אלקטרוני נגיש.
  14. חניות נכים – נדאג לחניה נוחה ונגישה במרכזים המסחריים הגדולים, ונדאג להגברת אכיפה נגד עברייני חניות נכים.
  15. עידוד תעסוקה של אנשים עם מוגבלויות –  נעלה את הייצוג של אנשים עם מוגבלויות במשרות שונות בעירייה. נקים מאגר משרות לבעלי צרכים מיוחדים בעיר תוך שיתוף פעולה ומתן תמריצים לעסקים שיעודדו פרסום משרות והעסקתם אנשים עם מוגבלויות.
  16. הנגשה של הרשות המקומית – נדאג להנגשה מלאה של כל המתקנים העירוניים.
  17. גן נגיש – נקים מתקנים נגישים בגינות הציבוריות, זאת בשיתוף פעולה עם מומחים בתחום תוך הקפדה על התקנים הגבוהים ביותר.

מאבק ביוקר המחייה

יוקר המחיה הוא משבר לאומי. אבל גם ברמה העירונית יש הרבה מה לעשות כדי להתמודד איתו. 

מה נעשה במסגרת התכנית שלנו?

נקדם דיור בר השגה – בכל פרויקט משמעותי בעיר ישולבו דירות להשכרה בהישג יד אשר יהיו בית לצעירים, משפחות או מבוגרים אשר מעוניינים לגור בשכירות לטווח ארוך. כמו כן, נבנה פרויקטים שלמים של דיור להשכרה בהישג יד על קרקעות עירוניות.

נקדם פתרונות חינוך מצוינים במחיר מופחת – נוזיל את תעריפי הגנים הפרטיים לגילאי 0-3 על ידי תכנית חדשנית להשכרת מבנים עירוניים תוך אבטחת איכות הגנים הפרטיים והמחיר להורים, נערוך תגבור לתלמידים במחיר מופחת על ידי יצירת מרכזי למידה עירוניים וקיום תגבורים במחיר מופחת על ידי סטודנטים ו/או מורים פרטיים. כן נסייע בצהרונים ובקייטנות ונפעל להוזלתם לכלל הציבור, ובפרט למשפחות אשר יעמדו במבחני הכנסה.

נייצר פעילויות פנאי במחיר מוזל – נפתח את בריכת השחייה העירונית במחיר מוזל לתושבי העיר בשעות אחר הצהריים. נפעיל חוגים בתעריף מופחת ככל יכולתנו לכלל התושבים ובפרט למשפחות בהתאם למבחני הכנסה.

נחזק מיזמים של כלכלה שיתופית – נעודד ונקים הקמת עסקים חברתיים המשלבים קהילה וכלכלה, יכולים למכור בזול יותר ולהחזיר את רווחיהם לקהילה. נקים ונעודד הקמת ספריות קהילתיות על ידי הצבת עמדות ייעודיות ברחבי העיר. נקים מרכזי יד2 קהילתיים, בהם ניתן יהיה לתת ולקחת מוצרים כגון ביגוד, ציוד לתינוקות, כלי בית ועוד. נפעל להקים מרכזיים קהילתיים אשר יהוו מקום לתת וגם לקבל, ויוכלו להקל בעלות החיים השוטפת.

דילוג לתוכן